Raluca Abrihan

Şeful SoftBank spune că îi este ruşine cu investiţiile pe care le-a făcut după problemele WeWork şi Uber

Thumbnail

Şeful celui mai mare fond de investiţii din lume SoftBank declară că este jenat de câteva dintre investiţiile făcute, după scandalurile din preajma lanţului de spaţii de co-working WeWork şi ale firmei de ridesharing Uber, ambele finanţate de SoftBank, şi avertizează fondatorii de startup-uri să-şi cunoască limitele, scrie BusinessIsider.

"Fondatorii de startup-uri ar trebui să-şi cunoască limitele", spune Masayoshi Son, fondator al SoftBank, după ce fondul de investiţii i-a înlăturat recent pe fondatorii WeWork şi Uber.

Cele două investiţii importatne ale SofBank se confruntă cu importante probleme în ultima perioadă. Dacă acţiunile Uber au scăzut cu 30% de la listarea pe bursă, lanţul de hub-uri WeWork şi-a amânat listarea ce trebuia să aibă loc în această lună după ce s-a constatat că evaluarea iniţială a companiei, de 47 miliarde de dolari, nu mai este valabilă, firma valorând de fapt circa 10 miliarde de dolari.

Problema diferenţei uriaşe dintre cele două evaluari a fost pusă pe seama greşelii unuia dintre fondatorii companiei, Adam Neumann, care a folosit o combinație de vânzare de acțiuni și obligațiuni pentru a scoate peste 700 de milioane de dolari din firmă.

De asemenea, şi co-fondatorul Uber Travis Kalanick a fost înlăturat de la conducerea companiei.

Spațiile de co-working WeWork au fost înființate în anul 2010, la New York, de Adam Newmann și Miguel McKelvey. Newmann avea atunci 30 de ani, iar McKelvey, 36 de ani.

Adam Newmann s-a născut și a crescut în Israel, într-un kibbutz, o comunitate restrânsă, în care mai multe familii lucrează pâmântul la comun și dezvoltă afaceri agro-alimentare împreună.

Tânărul Adam a vrut să aducă la New York spiritul de comuniune din copilăria sa. În spațiile de co-working, antreprenorii cu startup-uri plătesc un abonament și au acces de regulă la o masă și un scaun sau la birouri ceva mai mari, închise, care beneficiază de utilități, conexiuni la internet, telefonie etc. Astfel, ei își împart cheltuielile cu utilitățile, cu spațiile comune, bucătăria sau toaletele, paza și alte astfel de costuri, ieșind mai ieftin la final.

Acum, Adam Newmann (39 de ani) are o avere estimată la 4 miliarde de dolari, iar Miguel McKelvey (45 de ani), la aproape 3 miliarde de dolari.

 

Parallax

Vizualizari
2360
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri