Denisa Crăciun

Utilizatorii browser-ului Opera vor avea acces la blockchainul românesc Elrond

Thumbnail

Navigatorul web Opera a anunțat, joi, că vrea să integreze accesul la blockchain-ul românesc Elrond, EGLD și la ecosistemul de monede pentru toți utilizatorii browserelor web și mobile prin intermediul Opera Wallet.

Utilizatorii Opera vor avea acces la monedele native EGLD, precum și la ESDT-uri ca Holoride, Itheum, Utrust și Maiar DEX, a transmis startup-ul românesc, joi, într-un comunicat către StartupCafe.ro.

Compania norvegiană a fost printre primele care a adăugat în 2018 capabilități de navigare Web3 în browserul său. Anul acesta, în luna ianuarie, Opera a lansat și primul browser axat pe Web3, Opera Crypto.

Acum, peste 300 de milioane de utilizatori ai browser-ului Opera vor avea acces la blockchainul Elrond, a anunțat startup-ul românesc.

Elrond a fost fondată în 2018 de Beniamin Mincu împreună cu fratele său, Lucian Mincu, și antreprenorul Lucian Todea.

Elrond spune că poate procesa 15.000 de tranzacții pe secundă, la costuri neglijabile și este printre primele blockchain-uri europene cu emisii de carbon negative.

„Sinergia dintre Elrond și Opera este cu adevărat unică. Tehnologia noastră aduce îmbunătățiri radicale ale performanței și experienței utilizatorului, esențiale pentru următorul val de adopție în masă, rezonand cu eforturile Opera de a sprijini proliferarea tehnologiilor bazate pe blockchain. Suntem încântați să lucrăm împreună pentru a deschide un nou capitol al serviciilor bancare autonome, în care serviciile financiare sunt disponibile oricui, funcționează aproape instantaneu și sunt ieftine”, a spus Beniamin Mincu, CEO Elrond Network.

Opera oferă un portofel criptografic non-custodial integrat. Odată cu acest lucru, colaborarea cu Opera va ajuta Elrond să își extindă numărul de utilizatori.

„Integrarea rețelei Elrond extinde și mai mult gama largă de servicii cripto disponibile utilizatorilor Opera Crypto Browser. O astfel de interoperabilitate devine din ce în ce mai importantă pentru orice proiect care urmărește să îmbrățișeze Web3 și suntem încântați că un alt partener blockchain ni se alătură în misiunea noastră de a accelera evoluția internetului”, a declarat Susie Batt, Crypto Ecosystem Lead la Opera.

Gama de dApp-uri Elrond va beneficia de parteneriat, portofelul încorporat funcționând ca o poartă de intrare în ecosistem. Maiar Exchange este un exemplu, alături de alte module DeFi și NFT, cum ar fi Inspire Art, care cuprind mai multe platforme de tranzacționare a NFT-urilor, precum XOXNO, FrameIt și DeadRare.

Parallax

Vizualizari
387
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri