Claudiu Zamfir

Startup-ul crypto Elrond anunță că a introdus o tehnologie de prevenire a fraudei

Thumbnail

Românii de la Elrond, startup cunoscut pentru criptomoneda sa eGold (EGLD), au făcut mutări și în infrastructura de plăți convenționale si digitale, bazate pe tehnologia blockchain, iar acum au introdus tehnologii americane de prevenire a  tentativele de fraudă și de urmărire și recuperare a activelor digitale.

În ultima perioadă, prin achiziții consecutive, Elrond și-a extins portofoliul pentru a include o licență e-money, o licență pentru furnizarea serviciilor pentru active virtuale (VASP) și posibilitatea de a emite carduri de debit, toate valabile în întreg Spațiul Economic European.

În acest context, startup-ul lansat la Sibiu de Beniamin Mincu, Lucian Mincu și Lucian Todea, tocmai a efectuat o integrare cu  tehnologiile de inteligență artificială și machine learning dezvoltate de o companie din SUA, Anchain.AI, pentru analiza tranzactiilor pe rețele descentralizate.

Într-un comunicat transmis, marți, StarrtupCafe.ro, Elrond spune că această integrare tehnologică „are implicații strategice” pentru startup.

„Actionam in mod decisiv pentru integrarea tehnologiei blockchain în sistemul financiar global. Arhitectura noastră ofera performanța necesară pentru ca institutiile financiare internationale si economiile mai multor țări să poată opera si colabora intr-un mod eficient. Pentru ca acest lucru sa se intample, este esențial să existe acces facil la cele mai înalte niveluri de conformitate și prevenire a fraudei. Anchain.AI este un extraordinar facilitator în acest sens”, a declarat Beniamin Mincu, CEO Elrond Network.

Sibienii susțin că suita Anchain.AI Next-Gen Web3 Analytics „va permite aplicațiilor care utilizează tehnologia blockchain Elrond Network sa beneficieze de învățare automată și inteligență artificială pentru procesarea rapida a seturilor mari de date referitoare la tranzacții complexe”.

Acest lucru va „spori capacitatea organizațiilor de a evita interacțiunile cu adrese cunoscute pentru activități ilicite, de a preveni tentativele de fraudă și va ajuta la urmărirea și recuperarea activelor digitale” - mai spun cei de la Elrond.

Platforma Anchain bazată pe inteligență artificială este un instrument pentru cercetările juridice și de conformitate ale unor instituții financiare de renume, precum SEC (Securities and Exchange Commission) din SUA, guverne, burse de active digitale și alte instituții financiare. „Organizatiile care folosesc tehnologie blockchain Elrond pot utiliza acum acest important set de unelte pentru a-si asigura conformitatea operatiunilor” - adaugă Elrond.

„Ne aflăm într-un moment important în care businessurile și guvernele realizează rapid că tehnologia blockchain a devenit indispensabilă pentru creșterea eficienței și dezvoltarea sustenabilă. Suita Anchain.AI Next-Gen Web3 Analytics va completa tehnologia inovatoare Elrond și îi va oferi un avantaj important care să faciliteze fluxul de noi cereri venite din domeniul instituțional” - a afirmat Victor Fang, CEO al AnChain.AI.

Parallax

Vizualizari
590
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri