Claudiu Zamfir

Un site pe care se vând telefoane SH valorează 3,2 miliarde dolari

Thumbnail

O platformă online fondată în anul 2014, în Franța, prin care se vând telefoane mobile second-hand (SH) recondiționate, a ajuns să valoreze 3,2 miliarde de dolari în prezent.

Marketplace-ul de gadget-uri SH Back Market a obținut, marți, o rundă de investiții de serie D, în valoare de 335 de milioane de dolari, condusă de fondul american de investiții General Atlantic. La runda de finanțare au mai participat fondul de investiții Generation Investment Management, precum și o serie de investitori mai vechi: Goldman Sachs Growth Equity, Aglaé Ventures, Eurazeo și daphni.

În cei 7 ani de existență, platforma de comerț online SH ajunge la investiții totale de peste 500 de milioane de dolari. În urma rundei obținute acum, Back Market spune că este evaluată la 3,2 miliarde de dolari, devenind astfel „unicorn”.

Back Market este cea mai mare platformă de comerț online cu gadget-uri second hand recondiționate: telefoane, tablete, ceasuri smart, laptopuri și altele. Marketplace-ul reunește circa 1.500 de selleri și 5 milioane de cumpărători din 13 țări, printre care nu se află și România, cel puțin deocamdată.

Platforma operează în piețe ca: Franța (țara de origine), SUA, Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, Japonia. Anul acesta urmează să se mai extindă în 4 țări: Grecia, Slovacia, Canada și Suedia.

Startup-ul a fost fondat la Paris, de Quentin Le Brouster, Thibaud Hug de Larauze și Vianney Vaute.

„Obiectivul nostru este mai mult decât de a face din tehnologia recondiționată o opțiune viabilă. Vrem să o facem prima alegere pentru achizițiile de electronice”, a spus Thibaud Hug de Larauze, cofondator și CEO al Back Market.

Compania franceză susține că a reușit să reducă  la 5% rata de defecțiune a dispozitivelor SH vândute pe platformă, în condițiile în care pe piața gadget-urilor noi rata de defecțiune este de 3%.  

Back Market nu operează și în România, dar platforma a servit deja drept model pentru afaceri cu telefoane la mâna a doua deschise aici. Un exemplu este fenix.eco, un magazin online de telefoane SH deschis în 2020 de antreprenorul francez Gregoire Vigroux, care a și declarat, într-un interviu pentru StartupCafe.ro, că s-a inspirat din afacerea conaționalilor săi.

Un alt exemplu este marketplace-ul flip.ro, fondat în 2019 de Alin Luca și George Moroianu.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
2021
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri