Claudiu Zamfir

250.000 Euro, finanțare pentru platforma de comerț cu telefoane SH Flip.ro

Thumbnail

Un site românesc, prin care utilizatorii vând și cumpără telefoane second hand, a primit o nouă investiție, de 250.000 de euro, la 7 luni de la lansarea startup-ului.

Flip.ro a primit runda de finanțare de capital de risc de la fondul de investiții GapMinder VC, cu participarea V7 Capital si a unui grup de investitori privati. Aceasta este a doua runda de investitii pe care o obține Flip.ro, după cea anunțată în noiembrie 2019, de 120.000 de euro, care a fost condusă de V7 Capital, cu participarea GapMinder.

Platforma românească de comerț online vrea să se extindă și la nivel internațional.

„Cu finanțarea aceasta ne propunem să ne dublăm obiectivele pentru 2020. Pe termen mediu și lung, ne dorim să fim liderii în piața de electronice second-hand și reconditionate din România, să ne consolidăm pozitia și apoi să ducem produsul la nivel international. Ne concentrăm eforturile spre a oferi o experiență cât mai bună clienților noștri vânzători și cumpărători”, a spus George Moroianu, unul dintre fondatorii startup-ului, într-un comunicat transmis joi StartupCafe.ro .

Flip.ro a fost inclus și în acceleratorul de afaceri Techcelerator, care acordă finanțări de la fondul GapMinder.

„Flip a continuat să crească susținut atât pe parcursul programului de accelerare Techcelerator, cât și după. Chiar și în aceasta perioada imprevizibilă, echipa a depășit obiectivele de business, motiv pentru care am ales să continuăm investițiile și chiar să conducem această rundă”- a spus Cristian Dascălu, cofondator Techcelerator si partener în GapMinder VC.

„Am ales să investim din nou în Flip datorita capacității lor de execuție și adaptare la condițiile pieței, așa cum o vedem si noi în urmatorii ani. Credem foarte mult in proiect și în echipă”, a afirmat și Iulian Circiumaru, cofondator al V7 Capital.

Site-ul ajută persoanele fizice să-și vândă vechile telefoane și să-și cumpere telefoane second-hand verificate si recondiționate.

În luna mai 2020, Flip anunța că peste 1300 de utilizatori deja au achizitionat un telefon prin intermediul platformei, și că peste 250.000 de euro au fost platiti catre vânzătorii care își tranzacționează telefoanele pe platformă.

Platforma susține că, în medie, pretul telefoanelor second-hand vândute pe Flip.ro este  cu 50% mai mic față de prețul telefoanelor noi. Și aceasta în condițiile în care - mai afirmă startup-ul - la nivel functional telefoanele SH de pe Flip sunt de aceeași calitate cu cele noi.

Toate telefoanele se supun unei verificari tehnice riguroase și vin însoțite de garanție, astfel încât utilizatorii să aibă parte de o experiență similară cu cea a cumpărării unui telefon nou - mai spune platforma marketplace.

Potrivit sursei citate, în total, „peste 800 de utilizatori au oferit recenzii despre experiența cu Flip pe: Google (320 recenzii), Facebook (250 recenzii) sși pe site-ul acestora (230 recenzii), iar ratingul mediu este de 4,9 stele”.

Ce afaceri mai fac tinerii fondatori Flip.ro

Flip.ro a fost deschis, în 2019, de Alin Luca (22 de ani) si George Moroianu (25 de ani). Conform datelor oficiale colectate de Termene.ro, firma care operează platforma, Flip Technologies SRL, cu sediul la Brăila, este deținută de cei doi cofondatori (cu câte 35,89% din părțile sociale), Vertical Seven Group (18,22%), GapMinder Fund (7%), Difrnt Agency (3%), potrivit situației dinainte de investiția anunțată vineri.

Cei doi co-fondatori nu sunt la prima afacere.

Alin Luca mai deține și firma List IT SRL (comerț cu electronice), care a avut în anul 2018 o cifră de afaceri de 283.000 de lei și profit de 78.000 de lei.

George Moroianu deține, împreună cu alt asociat, și o firmă de curățenie, Instahouse Sharing Solutions SRL (fondată în 2017), care a avut în anul 2018 o cifră de afaceri de 63.800 de lei și un profit de 25.000 de lei, potrivit Termene.ro.

În aprilie 2020, în România s-a mai lansat un site de comerț cu telefoane second hand recondiționate, Fenix.ro, deschis de doi antreprenori francezi stabiliți la București: Grégoire Vigroux și  Adrien Arnoux.

În România, comerțul cu telefoane second hand pare, însă, să fie dominat în continuare mai degrabă de vânzările informale directe sau intermediate prin platforme marketplace sau site-uri de anunțuri, gen OLX.

Parallax

Vizualizari
2026
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri