Claudiu Zamfir

Aplicația de tranzacționare la bursă Robinhood s-a dus în UK după Revolut

Thumbnail

Aplicația americană de tranzacționare la bursă Robinhood a anunțat joi că pătrunde pe piața britanică, după ce a fost autorizată să opereze acolo de către autoritatea de reglementare a piețelor din UK (FCA). Mișcarea vine după ce startup-ul britanic de tehnologii financiare Revolut, prezent și în România, s-a extins și pe zona de tranzacții bursiere.

Robinhood International, Ltd., o subsiadiară a Robinhood, a fost autorizată de Autoritatea de conduită financiară (FCA), care reglementează serviciile financiare din Marea Britanie, să funcționeze ca un broker în UK.

„Această autorizație ne va permite să aducem platforma noastră de investiții către clienții din UK și este un pas esențial pentru realizarea misiunii noastre de democratizare a finanțelor pentru toți”, a anunțat Robinhood.

De asemenea, în funcția de președinte al Robinhood International a fost numit Wander Rutgers, care va conduce afacerea din UK și va supraveghea noul birou de la Londra.

Înainte, Wander a condus echipele de produse, conformare și operații ale startup-ului de transfer de bani TransferWise și a contribuit la extinderea acestuia pe noi piețe.

Startup-ul american Robinhood, prin care utilizatorii fac tranzacții bursiere, a ajuns la o valoare estimată la 7,6 miliarde de dolari, după cea mai recentă investiție, primită pe 22 iulie, în valoare de 323 de milioane de dolari.

Startup-ul Robinhood a fost înființat în aprilie 2013, de Vladimir Tenev și Baiju Prafulkumar Bhatt, care au devenit între timp miliardari în dolari. Startup-ul financiar are sediul central în zona Silicon Valley, mai exact în orașul Menlo Park, statul american California, în care este și sediul principal al Facebook.

Tenev avea 25 de ani când a înființat startup-ul. El s-a născut în Bulgaria, la Varna, dar trăiește în SUA de la vârsta de 4 ani, când a emigrat la Washington împreună cu părinții săi.

Baiju Prafulkumar Bhatt, care avea 28 de ani când a fondat aplicația, s-a născut în SUA într-o familie de imigranți veniți din India.

Reamintim că pe 1 august 2019, Startup-ul britanic Revolut a anunţat lansarea în România a serviciului său de tranzacționare de acțiuni ce va permite utilizatorilor să investească în 300 de companii din Statele Unite ale Americii, precum Apple, Amazon, Facebook, Tesla sau IBM, listate pe Bursa din New York (New York Stock Exchange) și NASDAQ. Serviciul va fi lansat progresiv și va fi inițial disponibil utilizatorilor Metal, urmând ca în săptămânile viitoare acesta să poată fi accesat de către toți utilizatorii.

Startup-ul fintech Revolut a fost înființat în anul 2015, la Londra, de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko. Până acum, firma a ajuns să fie evaluată la 1,7 miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
2756
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri