Claudiu Zamfir

Richard Branson vinde o parte din Virgin și a primit acceptul CE

Thumbnail

Antreprenorul britanic Richard Branson, care are o avere de peste 5 miliarde de dolari, își vinde o parte din afacerea de transport aerian Virgin Atlantic, primind, marți, acceptul Comisiei Europene pentru vânzare.

Încă din anul 2017, excentricul antreprenor și-a anunțat angajații, printr-o scrisoare, că își vinde o parte din afacerea înființată de el în anul 1984.  Alianța Air France-KLM cumpără un pachet de acțiuni de 31% în Virgin Atlantic, pentru suma de 286 de milioane de dolari. De asemenea, Virgin Atlantic este deținută în proproție de 49% de compania americană Delta Delta Air Lines Inc. Practic, decizia de marți a Comisiei Europene - în domeniul achizițiilor și fuziunilor - permite ca transportatorul aerian Virgin Atlantic să fie controlat mai departe de Delta, Air France-KLM și Virgin Group, grupul mai mare de transport deținut de Richard Branson.

Miliardarul britanic, recunoscut pentru stilul său agresiv și exuberant de a face business, este foarte implicat în investiții și acțiuni de sprijinire a antreprenorilor debutanți. Printre altele Branson a lansat Virgin Startup, o organizație non-profit care oferă împrumuturi, dar și sfaturi prețioase antreprenorilor englezi care își lansează startupuri.

De asemenea, Richard Branson s-a lansat în aventura spațială care a atras mai mulți antreprneori importanți. În 2004, el a lansat compania Virgin Galactic, care încearcă să realizeze un serviciu de turism spațial și alte zboruri comerciale în spațiu. Principalii săi competitori, pe anumite segmente, sunt compania lui Elon Musk, Space X, deschisă în 2002, precum și United Launch Alliance, o companie formată în anul 2005 de giganții americani ai aeronauticii Lockheed Martin și Boeing.

Citește și:

Parallax

Vizualizari
2144
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri