Claudiu Zamfir

Consuma-ti timpul ca un miliardar: "Discutia din picioare" sau "niciodata fara bani". 9 magnati dau sfaturi micilor antreprenori

Imagine principala
Consuma-ti timpul ca un miliardar: "Discutia din picioare" sau "niciodata fara bani". 9 magnati dau sfaturi micilor antreprenori
"Time is money" - timpul costa bani. Asta este prima lectie, uneori dureroasa, pe care o inveti cand intri in afaceri. Miliardarul britanic Richard Branson, magnatul american Warren Buffett si alti 7 oameni de afaceri si manageri importanti isi dezvaluie metodele de gestionare eficienta a timpului, in publicatia americana de business Inc.com.




Nebunia tineretii: Richard Branson trecea cu tancul, la propriu, peste concurentul Coca Cola, in anul 1994, intr-un show-reclama la Virgin Cola, noul sau produs de atunci, care avea sa se prabuseasca pana la urma. Foto: Virgin.com











Foto: Wikipedia





Richard Branson. Fondatorul grupului Virgin, care activeaza in special in transporturi, are o avere de circa 5 miliarde de dolari si nu se intinde la vorba nici atunci cand face afaceri. Metoda lui de gestionare a timpului: isi tine intalnirile de afaceri in picioare, in loc sa se aseze pe scaun.

"Unul dintre trucurile mele preferate este sa imi tin majoritatea inalnirilor in picioare. Consider ca este o metoda mult mai rapida de a incepe o afacere. Daca am ocazia, de multe ori fac si pasul urmator  - la propriu! - o intalnire de afaceri din mers", spune Branson, citat de Inc.com .







Foto: Wikipedia





Warren Buffett. Cu o avere de peste 60 de miliarde de dolari, magnatul american este cunoscut si ca mare filantrop, insa este foarte zgarcit ... cand vine vorba de timpul lui. Sfatul sau: invata sa spui "nu". "Diferenta dintre oamenii de succes si oamenii de foarte mare succes este ca oamenii de foarte mare succes spun <<nu>> la aproape orice!", sustine Buffett, presedintele conglomeratului de investitii Berkshire Hathaway .





Foto: Wikipedia




Nathan Blecharczyk. El este unul dintre fondatorii platformei de inchirieri online Airbnb. Cu o avere estimata la circa 2 miliarde de dolari, omul de afaceri american are si el obiceiurile lui de cheltuire disciplinata a timpului, practic singura resursa cu adevarat limitata.

"Incerc sa-mi completez programul in sens invers, de la finalul zilei catre dimineata; incerc sa-mi rezerv dimineata pentru <<munca adevarata>>. Am descoperit ca pot sa ma concentrez mai bine dimineata, in timp ce mi-e mai greu sa ma concentrez dupa ce am fost bombardat deja de intalniri. Asa ca incerc sa las intalnirile de business pentru mai tarziu, in ziua respectiva", spune Blecharczyk.





Foto: Atlassian



Mike Cannon-Brookes. Este unul dintre patronii companiei britanice de software Atlassian, care a avut venituri de 215 milioane de dolari, anul trecut. Sfatul sau pentru antreprenori: "Fa cate un singur lucru o data. Renunta la multitasking!".









Foto: Wikipedia




Mark Cuban. Omul de afaceri detine, printre altele,  echipa de baschet Dallas Mavericks, precum si retelele de cinema Magnolia Pictures si Landmark Theatres. Tipul asta intelege cel mai bine ca in showbiz nu se poate face show fara business.

Cuban are o avere de 3 miliarde de dolari si un singur sfat pentru ceilalti antreprenori: "Niciodata o intalnire de afaceri la care cineva nu emite un cec!".





Foto: Wikipedia




Andrew Mason. Fondatorul platformei online de discounturi Groupon are o avere estimata la circa 200 de milioane de dolari. Secretul sau: disciplina.

"Decat sa dau un anumit sfat - am o gramada, dar niciunul nu este mare inginerie - mai bine as spune ca, de fapt, a fi disciplinat in a respecta aceste obiceiuri este, din experienta mea, un diferentiator imens al oamenilor de succes. Daca as construi un personaj pentru un joc video business si ar trebui sa ii acord 10 puncte, 3 dintre ele as aloca pentru inteligenta si sapte pentru auto-disciplina" - spune antreprenorul american in varsta de 35 de ani.





Foto: Wikipedia




Dustin Moskovitz. Omul de afaceri american a creat, impreuna cu mai celebrul Mark Zuckerberg, fenomenul Facebook si a fondat compania de aplicatii mobile Asana. La cei 31 de ani, Moskovitz a strans o avere estimata la peste 9 miliarde de dolari.

"Alege o zi din saptamana in care tu si echipa ta sa va puteti cocentra pe terminarea unei sarcini individuale fara intreruperi cum sunt intalnirile de business. La Asana, avem <<Miercurea Fara Intalniri>> stabilita pentru a incuraja productivitatea si fluxul continuu in intreaga companie" - spune el.







Foto: Wikipedia





Mark Pincus. A facut o avere estimata la peste 1 miliard de dolari din afaceri legate de internet. Fondator si CEO al producatorului de jocuri online Zynga, Pincus crede ce este important sa nu ne pierdem vremea cu proiecte care nu aduc beneficii utilizatorilor sau companiei.

"Daca vrei sa construiesti produse minunate, dedica mai mult de 50% din timpul tau de lucru acelor produse. Nu-ti lua angajamente daca nu se pot justifica drept profitabile pentru utilizatori sau pentru compania ta", considera Pincus.





Andrew Grove


Foto: Wikipedia





Andrew Grove. Fostul CEO al producatorului de computere Intel isi calcula bine timpul. "Ziua mea de lucru se termina cand sunt obosit si sunt gata pentru a pleca acasa, nu cand am terminat. Nu termin niciodata. Intotdeauna mai e ceva de facut, care trebuie facut, intotdeauna mai mult decat poate fi facut", spunea executivul american de origine maghiara, retras din activitate in prezent.

Cititi mai multe pe Inc.com .

Surse foto: Wikipedia, Wikimedia Commons, Virgin.
Parallax

Vizualizari
347
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
micii antreprenori... sigur isi permit sa stea in picioare si sa spuna nu. cu cateva miliarde in buzunar e simplu sa dai lectii care sa sune bine desi poate nici tu nu le ai aplicat.sunt curios ce sfaturi pot da milionarii Romaniei... astia saltati acum de DNA :)
poza de profil
ce-mi plac sfaturile astea tampitele si neaplicabile la romanica lasa ca jumatate din ele sunt tampenii de-a dreptul: "plec acasa cand plec, nu cand se termina treaba" - ei nu zau? fara banii aia garla din US si UK ciuciu business. de ce nu sunt pe lista oameni din sa zicem, turcia, africa de sud, asia de sud-est? fiindca acolo nu sunt bancile pline garla de bani asa ca orice prost sa se apuce de afaceri si sa dea dupa aia sfaturi de doi lei
poza de profil
Stai sa iau un pix sa notez: - sa stai in picioare : check- sa dai "totul" : check- sa aloci mai mult de 50%: checkGata, maine ma listez la Bursa!

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri