CZ

A inceput batalia pentru Copenhaga: Antreprenorii romani isi pot prezenta ideea de business la Cupa afacerilor creative

Imagine principala
A inceput batalia pentru Copenhaga: Antreprenorii romani isi pot prezenta ideea de business la Cupa afacerilor creative
Romanii cu afaceri in software, arte, handmade, film si alte domenii creative se pot inscrie online, pana pe 6 iulie, la Competitia pentru cei mai creativi atreprenori, pentru un loc in "batalia" internationala a startup-urilor Creative Business Cup, sustinuta de magnatul britanic Richard Branson, care va avea loc la Copenhaga, Danemarca.

Potrivit unui comunicat transmis marti publicatiei StartupCafe.ro, de catre compania de consultanta in afaceri GEA Strategy & Consulting, castigatorul concursului din Romania va reprezenta tara la competitia internationala din Copenhaga, unde isi va prezenta ideea in fata unor parteneri si investitori internationali.

Costurile deplasarii sunt acoperite cu sprijinul Bancii Transilvania, castigatorul primind consultanta gratuita in business si un abonament Fanatic, timp de 3 luni la NOD Makerspace unde va avea acces la spatiul NOD si la toate dotarile atelierelor.

Romania participa, pentru al cincilea an, la una dintre cele mai mari competitii internationale din sectorul industriilor creative, Creative Business Cup (CBC), care va avea loc la Copenhaga, in luna noiembrie 2016.

Cei mai creativi antreprenori romani isi pot pune la bataie ideile pentru premii, atat cash, cat si in servicii de peste 100.000 de dolari si expunere in mediul international de afaceri, in fata unor posibili investitori si parteneri, mentioneaza sursa citata.

La editia din acest an sunt asteptate peste 500 de start-upuri din intrega lume.

In Romania, competitia este organizata de catre GEA Strategy & Consulting, companie ce spijina star-up-urile inovatoare prin mai multe programe, in parteneriat cu NOD MakerSpace si cu sprijinul Banca Transilvania, partener al creativitatii.

Inscrierile pentru Creative Business Cup Romania  au loc in perioada 21 iunie - 6 iulie iar antreprenorii creativi trebuie sa completeze un chestionar cu detalii despre idee (descrierea pietei, nevoia identificata, echipa) in limba engleza, care se regaseste online AICI.

La Creative Business Cup 2016 intra in concurs cele mai bune idei din domeniile:
 • design,
 • arhitectura,
 • arte si mestesuguri,
 • publicitate,
 • film,
 • video si fotografie,
 • artele spectacolului,
 • muzica,
 • moda,
 • gastronomie,
 • edituri si presa,
 • radio si televiziune,
 • software,
 • aplicatii pe computer si publicatii virtuale,
 • jucarii si jocuri.

Antreprenorii trebuie sa aplice cu un produs/ serviciu din sfera industriilor creative care sa fie cel putin in stadiul de prototip si sa aiba potential de a fi dezvoltat si la nivel international.

Etape: drumul catre Copenhaga

In prima etapa vor fi selectati 5 antreprenori creativi, care vor primi consultanta gratuita in materie de business si workshop-uri de fundraising si pitching, urmand ca in luna august, pe baza unui pitch, sa fie ales castigatorul.

Castigatorul selectiei romanesti va concura pentru titlul de World's Best Creative Entrepreneur si-si va sustine ideea in fata unui juriu format din circa 20 de experti internationali, la Copenhaga, una dintre cele mai efervescente capitale europene din punctul de vedere al designului si industriilor creative.

Castigatorul din 2015- tableta pentru cei cu deficiente de vedereAnul trecut, marele castigator al CBC a fost Blitab (Austria), o tableta conceputa pentru persoanele cu dizabilitati de vedere. Video-ul de prezentare al editiei trecute poate fi accesat online.

Creative Business Cup are loc in cadrul Global Entrepreneurship Week (GEW), cel mai mare eveniment din lume dedicat start-up-urilor si antreprenorilor. Printre sustinatorii GEW se numara presedintele american Barack Obama, fostul lider de stat Bill Clinton si renumitul om de afaceri britanic Richard Branson, care detine, printre altele, grupul de transporturi Virgin.
Parallax

Vizualizari
56
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri