Denisa Crăciun

FT: Revolut, sub presiunea autorităților din Marea Britanie, după un audit intern

Thumbnail

Aplicația financiară Revolut, folosită și în România, ar fi supusă unor presiuni din partea auditorilor pentru a-și îmbunătăți controalele interne, scrie Financial Times.

Problemele cu care s-ar confrunta fintech-ul fondat la Londra ar fi început după ce autoritățile de reglementare din Marea Britanie ar fi descoperit nereguli în auditarea conturilor sale, conform FT.

Aplicația financiară ar fi „furnizorul de servicii” nenumit al cărui audit realizat de BDO, o firmă de contabilitate și consultanță în afaceri, a fost criticat de Consiliul de Raportare Financiară (FRC) la ultimele sale inspecții privind calitatea auditului.

Persoane familiarizate cu situația au declarat pentru Financial Times că „furnizorul de servicii financiare” auditat ar fi Revolut.

Într-un raport anual referitor la calitatea activității BDO, publicat în iulie, FRC notează că auditul făcut de această firmă pentru compania „nenumită” suferă din cauza unei abordări inadecvate cu privire la recunoașterea veniturilor.

Totodată, Consiliul de Raportare Financiară susține că există neconcordanțe în modul în care au fost testate procesele de plată ale Revolut de către BDO.

Acum, până la sfârșitul lunii septembrie, Revolut Group Holdings Ltd, compania-mamă a grupului, și Revolut Ltd. trebuie să depună situația financiară pentru anul 2021.

Reamintim că Revolut, care activează și pe piața din România, a fost evaluat la 33 de miliarde de dolari, după ce a obținut o rundă de investiții de 800 de milioane de dolari, în iulie 2021.

StartupCafe.ro a solicitat un punct de vedere din partea Revolut România, însă compania nu a dorit să comenteze informațiile.

Cine sunt fondatorii Revolut

Compania de finanțe personale și tranzacții Revolut a fost fondată în anul 2015 de către Nikolay Storonsky (CEO) și Vladyslav Yatsenko (CTO).

Directorul general (CEO) și co-fondatorul Revolut Nikolay Storonsky (38 de ani) s-a născut în Rusia, iar tatăl său, Nikolay Mironovich Storonsky, a deținut funcții manageriale în Gazprom, compania energetică deținută de statul rus.

Tânărul Nikolay Storonsky a studiat fizica și economia la Moscova și a lucrat pentru bănci occidentale ca Lehman Brothers  și Credit Suisse. Storonsky are acum o avere estimată la 7,1 miliarde de dolari, conform Forbes.

De cealaltă parte, celălalt co-fondator al startup-ului fintech, Vladyslav Yatsenko (39 de ani), director de tehnologie, este originar din Ucraina. Yatsenko are dublă cetățenie, ucraineană și britanică, conform Forbes.

El a studiat Calculatoare la Kiev și a lucrat apoi ca programator la Credit Suisse și Deutsche Bank. Potrivit profilului său public de pe LinkedIn, el vorbește rusa și poloneza la nivel nativ sau bilingv, precum și limba engleză. Yatsenko are și el o avere evaluată la 1,1 miliarde de dolari, în prezent, potrivit Forbes. 

Urmărește și: 

Parallax

Vizualizari
2116
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri