Adi Iacob

Președintele Elveției: Proiectul criptomonedei Libra a eșuat în forma sa actuală

Thumbnail

Proiectul criptomonedei Libra, dezvoltat de Facebook, a eșuat în forma sa actuală și trebuie refăcut pentru a fi aprobat, a declarat Ueli Maurer, președintele Elveției și ministru de Finanțe în Guvernul federal, potrivit Reuters.

"Nu cred că Libera are o șansă în forma sa actuală, deoarece băncile centrale nu vor accepta coșul de active care o susțin (...) Proiectul, sub această formă, a eșuat", a spus oficialul elvețian, la un post de televiziune din țară, citat de Mediafax.

Planurile pentru moneda digitală condusă de Facebook, care urmează să fie emisă și guvernată de Asociația Libra din Geneva, au generat îngrijorari pentru autoritățile de reglementare și politicieni, de la confidențialitate la potențialul său de a influența politica monetară și de a schimba peisajul financiar global.

Oficialii care conduc proiectul, inclusiv co-fondatorul David Marcus de la Facebook, au spus că obstacolele de reglementare ar putea duce la întârzieri ale lansării, lansarea neputând fi finalizată în iunie, așa cum se stabilise.

Criptomoneda Libra ar trebui să fie susținută de o rezervă de active, cum ar fi depozite bancare sau obligațiuni de stat.

Citește și

Parallax

Vizualizari
1817
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri