Denisa Crăciun

Platforma de NFT-uri OpenSea: Adresele de e-mail ale unor utilizatori, afectate de o scurgere de date

Thumbnail

Platforma online OpenSea, pe care artiștii și colecționarii vând și cumpără bunuri digitale NFT, își avertizează utilizatorii de o posibilă tentativă de phishing prin e-mail după o scurgere de date, conform TechCrunch.

„Atenție la e-mailurile de tip phishing”, a spus, miercuri, marketplace-ul NFT, după ce personalul său a descoperit că un angajat al Customer.io, o platformă de gestionare a informațiilor, știrilor și campaniilor pe e-mail (n.r. utilizată de OpenSea), a descărcat și partajat lista adreselor de mail ale unor clienți OpenSea unei „părți externe neautorizate”, scrie CoinDesk.

„Dacă v-ați partajat e-mailul cu OpenSea în trecut, ar trebui să presupuneți că ați fost afectat”, a spus compania, adăugând că investighează situația împreună cu Customer.io și a raportat incidentul forțelor de ordine.

Peste 1,8 milioane de utilizatori au făcut cel puțin o achiziție prin intermediul rețelei Ethereum pe OpenSea, conform datelor Dune Analytics, o platformă de analiză crypto, citată de TechCrunch.

Nu este prima situație dificilă pe care OpenSea o întâmpină.

În iunie 2022, procurorii americani, împreună cu FBI, au arestat un fost șef al marketplace-ului OpenSea, sub acuzația că ar fi folosit informații privilegiate, din interior, pentru a tranzacționa token-uri nefungibile în profit propriu, în dauna cumpărătorilor obișnuiți, cel în cauză riscând acum zeci de ani de închisoare.

Nathaniel Chastain (31 de ani), fost manager de produs al OpenSea, este cel care a fost arestat, fiind dus în fața unui judecător din New York.

Cine este OpenSea, una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare a NFT-urilor

Startup-ul OpenSea a fost fondat în decembrie 2017, la New York, de  Alex Atallah și Devin Finzer.

La începutul anului 2022 scriam pe StartupCafe.ro că platforma online OpenSea a ajuns să valoreze 13,3 miliarde de dolari, în numai 4 ani de existență.

Anunțul făcut de marketplace-ul NFT a venit după ce a primit o investiție de 300 de milioane de dolari, condusă de fondurile de capital de risc Paradigm și Coatue.

Conform Crunchbase, OpenSea a ajuns la investiții totale de aproape 430 de milioane de dolari.

Parallax

Vizualizari
83
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri