Denisa Crăciun

Glovo, preluat oficial în grupul german Delivery Hero

Thumbnail

Compania germană Delivery Hero a întreprins cu succes toate demersurile pentru finalizarea tranzacției în urma căreia va deveni acționarul majoritar al Glovo, conform unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

Delivery Hero SE va fi acționarul majoritar al GlovoApp23, S.A. (Glovo) și va deține aproximativ 94% din acțiuni pe bază nediluată în platformă.

Majorarea capitalului de acțiuni al Delivery Hero și permisiunea pentru tranzacționare sunt în așteptare.

Urmează, de asemenea, finalizarea oficială a tranzacției.

„Acest parteneriat reprezintă o potrivire perfectă și suntem foarte bucuroși să urăm bun-venit Glovo în familia Delivery Hero. Ne cunoșteam, ne apreciam și aveam încredere unii în ceilalți de mai mulți ani. Echipele noastre împărtășesc aceeași viziune, și totuși, încă putem învăța multe unii de la ceilalți prin schimbul de cunoștințe și explorarea sinergiilor tehnologice și operaționale”, spune Niklas Östberg, CEO și co-fondator al Delivery Hero.

„Unindu-ne forțele cu familia Delivery Hero vom accelera creșterea și dezvoltarea produsului nostru. Împreună vom deservi o vastă parte a populației de pe patru continente, cu milioane de afaceri și de curieri locali care vor continua să beneficieze de facilitățile platformei noastre. Suntem foarte fericiți să începem în sfârșit să lucrăm împreună și să împărtășim cunoștiințe și tehnologie cu alte branduri din Grup”, susține Oscar Pierre, CEO și co-fondator Glovo.

Prezența Glovo în Europa de Sud și EEMEA completează acoperirea globală a Delivery Hero, și ridică, astfel, numărul total de țări la 74 și deservește până la 2,2 miliarde de oameni pe patru continente.

Glovo va continua să opereze cu brandul și platforma existente sub managementul echipei actuale condusă de cei doi fondatori Oscar Pierre și Sacha Michaud, care rămân implicați în Glovo.

Delivery Hero operează în peste 70 de țări din Asia, Europa, America Latină, Orientul Mijlociu și Asia. Compania a început ca un serviciu de livrare de mâncare și în prezent operează propria sa platformă de livrări pe patru continente.

Delivery Hero se axează pe quick commerce, următoarea generație a e-commerce, și vrea să aducă cumpărături și bunuri de uz casnic în mai puțin de o oră și adesea în 20-30 de minute.

Cu sediul central în Berlin, Germania, Delivery Hero a fost listat la Bursa de Valori din Frankfurt din 2017 și în prezent face parte din indicele bursier MDAX.

De celalată parte, Glovo este o aplicație de livrare care conectează utilizatorii cu companii și curieri, oferind servicii de comandă de la restaurante locale, băcănii și supermarketuri, farmacii și magazine de vânzare cu amănuntul.

Startup-ul fondat în 2014 la Barcelona, de către doi tineri antreprenori, Oscar Pierre și Sacha Michaud, operează în 25 de țări din Europa, Asia Centrală și Africa.  

În România a pătruns în anul 2018.

Parallax

Vizualizari
492
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri