Claudiu Zamfir

Nemții care dețin majoritar Glovo împrumută 1,4 miliarde euro din piață

Thumbnail

Compania germană Delivery Hero, care a preluat majoritar aplicația de livrări Glovo, prezentă și în România, se finanțează acum din piață printr-un împrumut care va ajunge la 1,4 miliarde de euro.

Delivery Hero a anunțat luni un împrumut sindicalizat pe 5 ani și 3 luni, de 825 de milioane de dolari și 300 de milioane de euro. De asemenea, compania a intrat în discuții cu un grup de bănci pentru un împrumut rotativ, pe 3 ani, cu posibilitate de prelungire cu 1 an sau 2, în valoare de 375 de milioane de euro.

Gigantul pieței de livrări prin aplicație nu a reușit să iasă pe profit la nivel de grup nici după 11 ani de existență. Compania este listată pe Bursa de la Frankfurt, dar nu trece prin momente bune acum: acțiunile au scăzut de la 140 de euro la 47 de euro în aproximativ un an. Practic, valoarea de piață a Delivery Hero a scăzut de 3 ori, ajungând acum la circa 11 miliarde de euro.

„Această finanțare marchează o altă etapă importantă pentru Delivery Hero, pe măsură ce progresăm în obiectivul nostru de a oferi o creștere superioară, în timp ce ne apropiem de profitabilitatea la nivel de grup” - a spus Niklas Östberg, CEO și cofondator al Delivery Hero.

Reamintim că Delivery Hero deține un pachet majoritar de acțiuni din unicornul spaniol Glovo, care are o prezentă puternică pe piața românească de livrări intermediate de aplicație. Nemții au ajuns să dețină 83,4% din Glovo, după ce pe 31 decembrie 2021 au cumpărat un pachet de acțiuni de 39,4%, pe lângă cele 44% pe care le avea deja.

Delivery Hero a fost fondat în anul 2011, la Berlin, de Niklas Östberg, Kolja Hebenstreit, Lukasz Gadowski și Markus Fuhrmann. Firma germană a pătruns în România în 2016, când a achizițonând platforma de livrări Foodpanda, care era prezentă aici din anul 2013. Ulterior, Foodpanda a fost preluată de Glovo în România.

Parallax

Vizualizari
940
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri