Claudiu Zamfir

Încă o firmă românească își revendică titlul de crypto unicorn. Pe ce se bazează

bitcoin-romania-dreamstime

O platformă românească de tranzacționare a criptomonedelor a transmis, luni, un comunicat StartupCafe.ro, în care anunță că a devenit „primul crypto unicorn din România”, nici mai mult nici mai puțin.

Firma clujeană Tradesilvania este cea care a făcut anunțul și își bazează statutul de „crypto unicorn” pe volumul rulajelor sale.

„Platforma crypto Tradesilvania a atins în aprilie rulaje de un miliard de euro în primii cinci ani de activitate, devenind primul crypto unicorn din România. Volumul a fost realizat exclusiv din servicii crypto pentru clienții români și din Europa, platforma fiind disponibilă tuturor cetățenilor europeni de la lansarea acesteia în 2018” - se arată în comunicatul companiei clujene.

„Acesta este un moment important în evoluția companiei și pentru echipa noastră, fiind un obiectiv realizat care ne încurajează să menținem ritmul de investiții în ecosistemul crypto din România și Europa. Acest rezultat se datorează echipei și celor peste 60.000 de clienți, iar acum ne pregătim pentru următorul prag: cel de 10 miliarde de euro la următorul bull run”, a plusat Răzvan Moldovan, deputy CEO și cofondator Tradesilvania.

Conform celor mai recente date de la Ministerul Finanțelor, în anul 2021, firma Tradesilvania SRL a obținut venituri de aproape 6,9 milioane de lei și profit de 4,7 milioane de lei, cu 4 angajați.

Nu este însă singura firmă crypto românească ce își „revendică” titlul de unicorn. Sibienii de la Elrond (devenit între timp MultiversX) au creat cirptomoneda eGold (EGLD), iar în 2021 au anunțat că au ajuns și ei la primul miliard de dolari, dar ca valoare a tuturor criptomondelor EGLD, la prețul cu care se tranzacționau la momentul respectiv. Și în cazul lor a fost vehiculat același titlu de unicron.

Trebuie lămurit totuși că, de fapt, ceea ce în lumea startup-urilor se înțelege prin „unicorn” este o companie de tehnologie care ajunge să fie evaluată la cel puțin 1 miliard de dolari (valoarea tuturor acțiunilor sale), în urma unor runde de investiții primite de la investitori, înainte de listarea pe bursă.

Singura companie românească ce a reușit să ajungă în această postură este UiPath, în anul 2018.

Parallax

Vizualizari
2600
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri