Adi Iacob

Samsung, interesat de o criptomonedă dezvoltată la Sibiu: Elrond pe Samsung Blockchain Wallet

Thumbnail

Samsung a integrat criptomoneda românescă Elrond în portofelul său virtual, a confirmat Daniel Serb, Head of Business Development la Elrond, pentru StartupCafe.ro. Astfel, utilizatorii smartphone-urilor Samsung pot folosi, prin intermediul portofelului virtual — Samsung Blockchain Wallet, criptomoneda dezvoltată în Sibiu pentru achiziția de aplicații sau alte tranzacții. 

În urma acestui parteneriat, utilizatorii Samsung vor avea acces la aplicațiile descentralizate construite pe rețeaua Elrond, în timp ce compania românească va putea ajunge mai ușor la utilizatorii Samsung la nivel global. 

Din managementul Elrond fac parte nume cunoscute din industria de IT din România, precum Lucian Todea (COO Elrond/Founder & CEO ITNT), Beniamin Mincu (Elrond CEO si Co-founder) și Lucian Mincu (CIO Elrond/co-fondator al Metachain Capital și al ICO Market Data).

La momentul redactării acestui articol, valoarea unui Elrond (ERD) era de 0,001980 dolari, potrivit platformei coinmarketcap.com.

Thumbnail

Startup-ul din Sibiu a mai atras recent atenția, fiind pe locul doi în topul celor mai mari finanțări atrase în 2019 de companiile românești. Cea mai mare finanţare a fost primită de UiPath, ridicându-se la 516 milioane euro, Elrond cu 1,71 milioane euro, TypingDna cu 1,35 milioane euro, FintecOS cu 1,1 milioane euro şi Happy Recruiter cu 1 milion de euro.

Ce este rețeaua Elrond

"Elrond este un blockchain public, la fel ca Ethereum. El poate fi folosit pentru emiterea, stocarea și transferul de bunuri si active digitale, precum și la procesarea de scripturi persistente (n.r. smart contracts) care permit implementarea și executarea proceselor de orice nivel de complexitate. Mai concret, se pot transfera monede ERD (moneda nativa a Elrond) sau alți tokeni emiși pe Elrond blockchain, dupa modelul ERC20 tokens pe Ethereum", a menționat reprezentantul startup-ului din Sibiu.

Tehnologia Blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

"Scripturile persistente (smart contracts) pot acoperi o întreagă gamă de automatizări: 

  • procese simple precum transferul de valoare între două sau mai multe entități la un anumit timp sau când anumite condiții sunt îndeplinite — de exemplu plata unei chirii la sfârșit de lună. Plata pe blockchain este instantanee, ieftină și fără intermediar, deci aduce beneficii de viteză, siguranță și protecția informațiilor private, cu beneficiul simplificării procesului, în care însăși tranzacția are rol de «chitanță», datorită naturii imutabile și persistente a tehnologiei blockchain.
  • procese extrem de complexe precum instrumente financiare decentralizate (DeFi —decentralized finance) care sunt echivalente instrumentelor centralizate precum derivate, forex, împrumuturi, etc. Instrumentele DeFi oferă aceleași beneficii precum echivalentele lor centralizate, cu avantajul că oferă lichiditate instantanee, sunt complet automate, informațiile gestionate nu pot fi influențate de o autoritate centrală precum banca, instituție financiară sau autorități guvernamentale", a adăugat Daniel Serb.

Ce este ERD

"ERD este moneda nativă a blockchain-ului Elrond. ERD este plătit pentru tranzacțiile de rețea și implementarea (—deployment) de smart contracts și dApps (—aplicații desecentralizate). Tokenul este câștigat de validatori (—calculatoare legate la rețea care ruleaza software-ul Elrond) pentru securizarea rețelei și este depozitat ca și garanție de validatori pentru alinierea obiectivelor economice. 

ERD are un model economic foarte interesant prin faptul ca este o monedă inflaționară (sunt emise noi monede mereu) dar prin «arderea» (distrugerea ERD) costurilor de tranzacționare, ERD devine efectiv o moneda deflaționară. 

ERD ofera utilizatorilor posibilitatea de a realiza venit pasiv în noua economie decentralizată, prin constituirea de depozite cu dobândă pe termen scurt, cu lichiditate imediată, pe cea mai mare și importantă platformă de tranzacționare de criptomonede — Binance. Lansarea iminentă a rețelei în forma finală va oferi oricui este interesat și are cunoștiințe de bază despre calculatoare și un PC sau laptop obișnuit, posibilitatea de a realiza venit pasiv", explică Daniel Serb.
 

Parallax

Vizualizari
5697
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri