Adi Iacob

Magazinele online care folosesc Netopia vor putea vinde pe criptomonede

Thumbnail

Procesatorul de plăți din România - Netopia Payments - va integra o criptomonedă în serviciile sale, odată cu noul parteneriat cu Elrond, un start-up IT cu know-how românesc. Prin acest parteneriat, cele două companii vor explora împreună potențialul integrării token-ului ERD. Astfel, din a doua jumătate a anului viitor, peste 6.000 de comercianți care utilizează soluțiile Netopia vor putea accepta criptomoneda ERD, fară costuri.

Acest tip de monede digitale se numesc utility tokens (tokeni utilitari) — un tip de criptomonede care oferă utilizatorilor acces la produsele sau serviciile companiei care le-a emis; valoarea lor se bazează pe rolul pe care îl au ecosistemul în care funcționează.

Mai practic, folosirea unor astfel de tokeni (utility tokens) se aseamnănă cu modul în care unele festivaluri sau baruri vând jetoane, cu care clienții pot cumpăra produse din interiorul locației. Acestor jetoane li se oferă o anumită valoare și ajută astfel de afaceri să scurteze timpul de servire a clienților, evitând formarea de cozi și necesitatea de rest la bancnotele cu o valoare mai mare. 

În mediul online, aceste criptomonede oferă mai multa siguranță utilizatorilor, banii fiind protejați de criptografie (utilizatorii își pot proteja portofelele electronice prin diferite metode). 

Datele tranzacțiilor sunt stocate pe blockchain. Avantajul aceste tehnologii este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

„Elrond are misiunea de a ajuta oamenii să se bucure de o mai mare libertate și de mai multă liniște atunci când sunt online și, mai ales, atunci când fac plăți. Prin colaborarea cu NETOPIA și prin includerea ERD ca opțiune de plată, acest nou parteneriat va face ca mii de consumatori să beneficieze de un plus de securitate și să se bucure de plăți mai rapide și mai ușoare”, declară Beniamin Mincu, CEO și Fondator Elrond.

Din managementul Elrond mai fac parte nume cunoscute din industria de IT din România, precum Lucian Todea (COO Elrond / Founder & CEO ITNT) și Lucian Mincu (CIO Elrond / co-fondator al Metachain Capital și al ICO Market Data).

De asemenea, reprezentanții celor două companii și-au exprimat interesul comun de a explora și alte cazuri de utilizare potențială a noii platfome, legate de tehnologiile blockchain, de plăți, de confidențialitatea datelor personale, și nu numai.

Parallax

Vizualizari
877
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri