Denisa Crăciun

Concedieri 2023: Și Crypto.com, platforma de schimb de criptomonede, disponibilizează 20% din angajați

Platforma Crypto.com din Singapore

După ce recent Coinbase a luat decizia de a concedia 950 de angajați, acum și compania de schimb de criptomonede Crypto.com a anunțat că disponibilizează o parte din salariații săi la nivel global.

Platforma de schimb de criptomonede îşi reduce numărul de angajaţi cu aproximativ 20%, potrivit unui anunț făcut de Kris Marszalek, co-fondator și CEO Crypto.com.

„Am crescut cu multă ambiție la începutul anului 2022, bazându-ne pe impulsul nostru incredibil și aliniindu-ne la direcția industriei largi. Această traiectorie s-a schimbat rapid odată cu evoluțiile economice negative. Reducerile de personal pe care le-am făcut în iulie anul trecut ne-au ajutat să facem față recesiunii macroeconomice, dar nu am luat în considerare prăbușirea recentă a FTX, care a afectat semnificativ încrederea în industrie”, a transmis CEO-ul.

Astfel, compania susține că a luat „decizia dificilă, dar necesară, de a face reduceri de personal” pentru succesul său pe termen lung.

Compania fondată în 2016 de Kris Marszalek, Bobby Bao, Gary Or și Rafael Melo a disponibilizat 250 de angajați și în iulie 2022.

Se pare că valul de concedieri din anul 2022 continuă și în 2023. Recent, Coinbase, a doua cea mai mare platformă crypto din lume, după Binance, a anunțat că disponibilizează aproape 950 de angajați, adică aproximativ 20% din totalul forței sale de muncă.

Coinbase a preluat titlul de a doua cea mai mare platformă crypto din lume după falimentul FTX, care până anul trecut deținea această poziție.

Parallax

Vizualizari
973
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri