Denisa Crăciun

Crypto 2023: Coinbase disponibilizează aproape 950 de angajați

Thumbnail

Valul de concedieri din anul 2022 continuă și în 2023. Coinbase, a doua cea mai mare platformă crypto din lume, după Binance, disponibilizează aproape 950 de angajați, adică aproximativ 20% din totalul forței sale de muncă.

Coinbase a preluat titlul de a doua cea mai mare platformă crypto din lume după falimentul FTX, care până anul trecut deținea această poziție.

Exchange-ul american de criptomonede Coinbase intenționează ca pe lângă disponibilizările pe care le face să închidă mai multe proiecte pentru a reduce „cheltuielile operaționale”, a transmis, marți, CEO-ul și co-fondatorul Coinbase, Brian Armstrong, pe blogul companiei.

El a mai spus că „toți membrii echipei care sunt afectați de decizie vor fi informați până astăzi”.

„Deși este întotdeauna dureros să ne despărțim de colegii noștri, nu a existat nicio modalitate de a ne reduce cheltuielile suficient, fără a lua în considerare modificările aduse personalului”, susține CEO-ul Coinbase.

Angajații afectați vor primi un e-mail în contul lor personal cu mai multe informații despre disponibilizare, accesul lor la sistemul Coinbase fiind deja eliminat. 

Printre altele, compania susține că personalul din SUA care a fost concediat va primi salarii compensatorii, asigurare de sănătate și „alte beneficii”.

Coinbase, care și-a redus numărul de angajați și în 2022, când a concediat 1.100 de oameni, adică 18% din echipa sa, conform TechCrunch, spune că acum va închide mai multe proiecte care nu au succes, în timp ce celelalte proiecte ale sale „vor continua să funcționeze normal, dar cu mai puțini oameni în echipă”.

Exchange-ul de criptomonede Coinbase a fost fondat în anul 2012 la San Francisco, de  Brian Armstrong (CEO), fost inginer la site-ul de închirieri de locuințe Airbnb, și de Fred Ehrsam, fost trader în grupul financiar Goldman Sachs.

Parallax

Vizualizari
948
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri