Denisa Crăciun

București: „Unicornul” Bolt caută să mai angajeze 100 de ingineri IT

Thumbnail

Unicornul european Bolt, prezent și în România cu serviciile sale de transport în sistem ride-hailing, vrea să își extindă echipa de la București cu încă 100 de ingineri software, conform unui comunicat transmis, vineri, StartupCafe.ro.

Bolt România susține că „pe lângă beneficiile monetare, viitori angajaţi au posibilitatea de a achiziţiona un pachet de acţiuni în companie, precum şi flexibilitate în alegerea orelor de lucru sau posibilitatea de a lucra atât remote, cât şi de la birou”.

„Acum mai puţin de doi ani, echipa locală de ingineri software era compusă din 30 de angajaţi. În prezent, a crescut cu 250%, numără aproximativ 80 de ingineri și continuăm să angajăm. Motivele pentru care tot mai mulţi specialişti aleg să lucreze cu noi ţin atât de provocările domeniului, cât şi de faptul că au ocazia să colaboreze cu profesionişti de top în dezvoltarea unor soluţii software care ajung să fie utilizate zilnic de milioane de oameni din întreaga lume. Puţini ştiu, dar echipa de ingineri din Bucureşti este cea care a creat de la zero aplicaţia Bolt Food, iar acum suntem o divizie extrem de importantă pentru toate verticalele de business ale companiei”, spune Horia Coman, Director of Engineering, Bolt.

Pe 30 mai 2022, Bolt organizează la București un eveniment pentru inginerii IT și programatorii din România. Până în prezent, întâlniri similare au avut loc în Estonia şi Polonia. Detaliile, locul de desfăşurare, agenda evenimentului şi formularul de înregistrare sunt disponibile aici.

Recent, Bolt a primit o finanțare de 628 de milioane de euro, capital care va fi utilizat pentru a ajuta oraşele să pună accent mai mult pe oameni şi mai puţin pe folosirea maşinilor personale, după cum susține unicornul european.

Cine este Bolt, gigantul ride-hailing cu prezență puternică în România

Aplicația Bolt a fost lansată în anul 2013, la Tallinn, sub numele de Taxify, de către un tânăr programator estonian, Markus Villig, care avea 19 ani atunci și era încă la liceu.

Tânărul antreprenor estonian ne-a acordat și un interviu, în exclusivitate pentru cititorii StartupCafe.ro, în anul 2017, la Tallinn.

Inițial, compania oferea doar servicii de transport în sistem ridesharing, pe modelul lui Uber, din SUA. Ulterior, Bolt s-a extins cu servicii de livrare de mâncare de la restaurante, închirieri auto, închirieri de trotinete electrice pe aplicație, precum și cu un sistem de francizare.

În România, aplicația estoniană a intrat în anul 2016, când încă se numea Taxify. A început cu Bucureștiul, dar acum serviciul de ride-hailing este prezent în 25 orașe românești, în total. La noi, în unele orașe, startup-ul oferă și servicii de închiriere de trotinete electrice, precum și de livrări. În România, Bolt are și un centru de dezvoltare IT, foarte important pentru creșterea companiei. 

În total, Bolt are 100 de milioane de utilizatori în 45 de țări și peste 400 de orașe din Europa și Africa.

Parallax

Vizualizari
1879
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri