Adi Iacob

Bitcoin revine la peste 7000 de dolari și trage după el următoarele 100 de criptomonede din top

Thumbnail

Cotația celei mai cunoscute criptomonede a trecut joi de pragul de 7.000 de dolari, în momentul de faţă fiind cotat la 7.404 de dolari, cu 535 de dolari mai mult decât ieri. 

În aceeași perioadă a anului trecut, un bitcoin era cotat la aproximativ 2.400 (cu aproape 5.000 de dolari mai puțin).

Odată cu bitcoin, cotația următoarelor 100 de monede digitale din top a fost în creștere, 84 dintre acestea înregistrând câștiguri de peste 5%, scrie TechCrunch.

Prețul criptomonedei nu a mai atins acest nivel de la începutul lunii iunie, timp în care a fluctuat constant între 6.000 şi 6.500 de dolari.

Thumbnail
coinmarketcap.com

Nivelul record a valorii unui bitcoin a fost stabilit la mijlocul lunii decembrie 2017, când prețul monedei digitale a ajuns la 19.850 de dolari, pentru ca ulterior să înregistreze o corecție de până la 11.000 de dolari.

De atunci, cotația criptomonedei a continuat să scadă, cu mici episoade de creşteri uşoare. În luna martie a ajuns până la 6.500 de dolari, ulterior a crescut până la 9.818 de dolari, pentru ca mai apoi scăderea să se reia.

Evoluţia criptomonedei a fost influenţată în ultima perioadă şi de o serie de atacuri virtuale asupra unor exchange-uri de monede digitale — precum Bitfinex și Coinrail de la începutul lunii iunie — sau de interzicerea de către Google și Facebook a reclamelor pentru criptomende pe motiv că reprezintă "conţinut înşelător"

Vezi Google va interzice reclamele la criptomonede / Unul dintre cele mai mari exchange-uri de bitcoin a fost victima hackerilor / Bitcoin scade aproape de minimul anului 2018 după ce un exchange de criptomonede a fost victima hackerilor

Totuși, săptămâna trecută, Facebook a anunțat că a început să permită animitor advertiseri să promoveze criptomonede și conținut care are legătură cu acestea, rețeaua socială revizuindu-și astfel interdicțiile decise în ianuarie 2018 cu privire la monedele virtuale, cum sunt bitcoin, ether, Ripple și altele.

Vezi Facebook își revizuiește interdicțiile la promovarea criptomonedelor

Numărul furturilor de criptomonede de pe platformele de tranzacţionare a crescut considerabil în prima jumătate a acestui an, la 761 de milioane de dolari, sumă care este de trei ori mai mare faţă de totalul anului 2017, potrivit unui raport realizat de firma de securitate cibernetică CipherTrace.

Citește și Hackerii au furat criptomonede de 761 de milioane de dolari în 2018

Topul criptomonedelor care au înregistrat cele mai mari creșteri în ultimele 24 de ore:

Thumbnail
coinmarketcap.com

Parallax

Vizualizari
1600
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri