Adi Iacob

Google va interzice reclamele la criptomonede

Thumbnail

Google își actualizează politicile companiei legate de serviciile financiare pentru a interzice anunțurile publicitare legate de criptomonede, inclusiv ofertele inițiale de monede (ICO), portofele electronice și sfaturi de tranzacționare, a afirmat Jessica Stansfield, Head of Global Product Policy - Monetized Products, Google Trust and Safety, EMEA, pentru StartupCafe.ro.

Acest lucru înseamnă că nici societățile cu oferte legitime legate de criptomonede nu vor putea să difuzeze anunțuri prin niciunul dintre produsele Google, care plasează publicitatea pe propriile site-uri, precum și pe site-urile web ale unor terțe părți.

În prezent, în urma unei căutări pe Google folosind cuvântul “bitcoin" rezultă reclame la diferite oferte de vânzare de criptomonede situate în partea de sus a paginii, iar odată cu schimbare politicii companiei acest lucru se va schimba.

Această actualizare va intra în vigoare din luna iunie 2018, potrivit unei postări pe site-ul companiei.

Abordarea Google față de monedele digitale urmează după interdicția similară pe care Facebook a anunțat-o la începutul acestui an.

Piața criptomonedelor este un spațiu în mare măsură nereglementat și a dat naștere la nenumărate înșelătorii.

Această veste vine odată cu lansarea de către Google a raportului anual privind "încrederea și siguranța" anunțurilor, în care compania americană susține că a scos peste 3,2 miliarde de anunțuri în 2017 care au încălcat politicile Google, ceea ce înseamnă aproape dublul celor 1,7 miliarde pe care le-a eliminat în anul precedent.

Citește și Facebook interzice reclamele la criptomonede

 

Parallax

Vizualizari
2207
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri