Adi Iacob

Bitcoin scade aproape de minimul anului 2018 după ce un exchange de criptomonede a fost victima hackerilor

Thumbnail

Cotația bitcoin a scăzut în weekend cu peste 10%, sub 6.700 de dolari pe unitate, aproape de minimul anului 2018, în urma unui atac cibernetic împotriva unei platforme de tranzacţionare din Coreea de Sud, potrivit site-ului de analiză a datelor CoinDesk, citat de MarketWatch.

Cea mai populară criptomonedă a pierdut în acest an peste jumătate din valoarea sa, scăzând cu aproape două treimi de la un nivel record de aproape 20.000 de dolari pe unitate atins în decembrie. Moneda digitală a atins minimul acestui an în luna februarie — când cotația sa a coborât la sub 6.000 de dolari pe unitate.

Thumbnail
coinmarketcap.com

Şi alte monede virtuale, cum ar fi Ethereum, Ripple şi bitcoin cash, s-au depreciat cu peste 11% în ultimele 24 de ore.

Declinul monedelor virtuale a fost declanşat duminică de platforma de tranzacţionare Coinrail din Coreea de Sud, care a anunţat că monede alternative la bitcoin ar fi fost furate prin intermediul unui atac cibernetic.

Coinrail a precizat că 70% din activele sale digitale au fost transferate într-un aşa-numit portofel rece (cold wallet), o formă de stocare a criptomonedelor care nu este conectată la internet, şi că lucrează cu autorităţile pentru a găsit activele furate.

Coinrail nu  precizat valoarea activelor furate, dar este posibil ca valoarea acestora să depăşească 40 de milioane de dolari.

Coinrail nu este singurul exchange de criptomonede care a devenit victima unui atac cibernetic în ultimele luni.

În ianuarie, reprezentanții exchange-ului Coincheck din Japonia au declarat că hackerii au furat monede digitale de la utilizatori în valoare de 530 de milioane de dolari, scrie CNN. Acest eveniment a determinat autoritățile nipone să intensifice controlul exchange-urilor de criptomonede.

De asemenea, săptămâna trecută, unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede din lume — Bitfinex, a fost închis pentru scurt timp din cauza unui atac cibernetic, potrivit Bloomberg.

Citește și Unul dintre cele mai mari exchange-uri de bitcoin a fost victima hackerilor

Surse: CoinDeskMarketWatchCNNBloomberg, CoinMarketCap
Parallax

Vizualizari
7475
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri