Redacția StartupCafe.ro

Sistemul RO e-Factura 2024: A fost introdusă autofacturarea

taxe

Ministerul Finanțelor a făcut ceva actualizări la sistemul e-Factura, astfel că a fost introdusă funcția de autofacturare și a fost îmbunătățită interogarea listei de mesaje, prin utilizarea de filtre, potrivit Profit.ro.

Conform sursei citate, autofacturarea a fost introdusă vinerea trecută, iar modificările la lista de mesaje au fost introduse luni, 29 ianuarie. 

„În urma solicitărilor primite, s-a introdus o nouă facilitate la apelul de listă facturi disponibile de la serviciile web apelabile automat prin API. Astfel a devenit posibilă interogarea listei după o serie de criterii: E = ERORI FACTURA T = FACTURA TRIMISA P = FACTURA PRIMITA R = MESAJ CUMPARATOR PRIMIT / MESAJ CUMPARATOR TRANSMIS Pentru situațiile în care factura este emisă de cumpărător în numele furnizorului, a fost introdusă posibilitatea transmiterii acesteia în sistemul RO eFactura fără înregistrarea de drepturi suplimentare în SPV. Astfel, dacă se completează la trimitere automată un parametru suplimentar AUTOFACTURA=DA sau se bifează câmpul de autofactură dacă se folosește interfața din SPV, verificarea dreptului de transmisie se va face între cui emitent și cui cumpărător”, conform informațiilor Profit.ro. 

Amintim că Ministerul Finanțelor a anunțat cu ceva timp în urmă că nu mai pot fi introduse facturi duplicat în sistemul e-Factura.

Termenul-limită pentru transmiterea facturilor emise, pentru livrările de bunuri și prestările de servicii care au locul livrării sau prestării în România, în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura este de 5 zile lucrătoare de la data emiterii facturii, dar nu mai târziu de 5 zile lucrătoare de la data-limită prevăzută pentru emiterea facturii.

În perioada 1 ianuarie - 31 martie 2024, nerespectarea termenului limită pentru transmiterea facturilor în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura nu se sancționează.

---

Vezi și:

Parallax

Vizualizari
12709
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.92

publishing: 3.11

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 827
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri