Redacția StartupCafe.ro

Marcel Boloș o ține p-a lui: e-TVA merge mai departe

Thumbnail

După ce în urmă cu câteva zile a înfuriat antreprenorii și contabilii cu anunțul că a fost adoptată procedura pentru e-TVA, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, spune acum că măsura merge mai departe.

Decontul pe care noi îl precompletăm şi îl trimitem până în data de 20 în Spaţiul Privat Virtual are, pe lângă sumele completate în decont, şi raportul, respectiv toate informaţiile de unde rezultă sumele care se regăsesc în decontul precompletat”, a declarat ministrul Marcel Boloș la Digi24.

„Cu alte cuvinte, dacă în modulul e-Factura s-au introdus datele corect şi ai 100 de lei introdus în modul, trebuie ca în decont să ai aceeaşi sută de lei. Deci cei care au completat cu seriozitate şi au ţinut la acurateţea informaţiilor şi datelor din modul e-Factura în decontul de TVA nu ar trebui să aibă surprize”, a spus Boloș pentru sursa citată.

Potrivit lui, toate aceste rapoarte care sunt aferente sumelor înscrise în decontul de TVA precompletat însoţesc decontul de TVA.

„Deci un simplu click se văd sumele unde avem înregistrat în modulul e-Factura, respectiv în decontul de TVA, sumele la care noi facem referire”, a mai spus Marcel Boloș.

Mai mult, spune el, „acele diferenţe de TVA şi notele justificative intră în vigoare la trei luni de la publicarea în Monitorul Oficial, aşa încât Ministerul de Finanţe are timpul suficient să vadă dacă aceste diferenţe între noi şi contribuabili sunt justificate, să vedem ce tipuri de măsuri se pot lua în intervalul acesta de trei luni”, a mai spus Boloș.

Sigur nu e convenabil acum pentru - să zicem - experţii din domeniu ca să deruleze această activitate, dar până la urmă discutăm de interesul statului român de a-şi încasa cel mai important impozit pe consum la bugetul de stat, din care finanţăm şcoli, spitale, drepturile de asistenţă socială şi toate cheltuielile publice ale statului român”, a explicat el la Digi24. 

Noile OUG-uri privind e-Factura și aplicarea sistemului e-TVA, publicate în Monitorul Oficial, au stârnit revolta antreprenorilor și contabililor, așa cum am arătat pe StartupCafe.ro

Organizația Femeilor Antreprenor din cadrul Uniunii Generale a Industriașilor din Romania (OFA UGIR) solicită Guvernului abrogarea ordonanțelor de urgență 69 și 70/2024, privind extinderea e-Factura și aplicarea sistemului e-TVA.

Și Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) cere Guvernului să-și abroge ordonanțele de urgență, reclamând birocrația și încărcarea nejustificată a activității contabililor. 

Parallax

Vizualizari
560
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 033
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri