Claudiu Zamfir

Contabilii CECCAR cer anularea e-TVA și denunță „marele circ fiscal românesc, unde funcționarii de stat se joacă de-a v-ați ascunselea cu  responsabilitățile lor”

taxe

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) cere Guvernului să-și abroge ordonanțele de urgență 69 și 70/2024 privind extinderea e-Factura și sistemul e-TVA, reclamând birocrația și încărcarea nejustificată a activității contabililor. 

Mesajul CECCAR postat pe Facebook: 

CECCAR solicită abrogarea ordonanțelor de urgență privind unele măsuri fiscale publicate vineri, 21 iunie a.c., în Monitorul Oficial, și inițierea unui dialog real și constructiv cu toate părțile interesate pentru identificare de soluții fiscale sustenabile care CONTează. 
Marele circ fiscal românesc, unde funcționarii de stat se joacă de-a v-ați ascunselea cu  responsabilitățile lor (transferându-le tocmai contribuabililor, adică celor cale le finanțează și salariile), în timp ce mediul de afaceri este tratat ca un personaj principal suspect, într-o piesă intitulată „Toți sunt evazioniști”.
Nu putem identifica adevărații evazioniști? Nicio problemă: mai bine presupunem că sunt toți! Facem reguli mai aspre pentru toți, ca să nu mai scape nimeni.
Nici nu mai contează că sistemul informatic abia funcționează, important este că regulile sunt acolo, „sculptate” în „piatra digitală” a ministerului.
Acest circ birocratic se vrea a fi soluția pentru a umple vistieria statului, dar asfixiază antreprenorii, profesioniștii contabili și inovația.
România nu are nevoie doar de instrumente digitale, ci de o mentalitate digitală la conducerea executivă a autorității care elaborează legislația fiscală.

Consultă mai jos ordonanțele de urgență 69 și 70/2024, publicate în Monitorul Oficial: 

 

OUG etva by claus_44 on Scribd

Parallax

Vizualizari
5005
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri