Denisa Crăciun

Firmele pot oferi angajaților abonamente la sala de fitness începând de miercuri, 1 februarie - Legea 34/2023

sala-fitness-dreamstime

Firmele pot oferi angajaților abonamente la sală începând de miercuri, 1 februarie, sume ce nu vor fi taxate. 

Este vorba despre Legea 34/2023 prin care abonamentele la sală, pe care firmele le oferă angajaților, ca beneficii extra-salariale, vor fi neimpozitate pentru salariați și vor putea fi scăzute de angajatori din impozitele firmelor, drept cheltuieli deductibile, în anumite condiții.

Legea 34/2023, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a fost publicată în Monitorul Oficial pe 12 ianuarie.

Legea reglementează regimul fiscal aplicabil contravalorii abonamentelor pentru utilizarea facilităţilor sportive, în vederea practicării sportului şi educaţiei fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, în limita echivalentului în lei a sumei de 400 euro anual, pentru fiecare angajat.

Abonamentele trebuie să fie făcute doar la operatori cu coduri CAEN:
9311-Activități ale bazelor sportive;
9312 - Activități ale cluburilor sportive;
9313 - Activități ale centrelor de fitness.

Astfel, pentru aceste beneficii extra-salariale pe care le primesc de la firme, în limita a 400 de euro pe an, angajații sunt scutiți de impozit pe venit și contribuții sociale, potrivit textului adoptat de Parlament.

Totodată, angajatorul beneficiază de deductibilitatea cheltuielii cu aceste beneficii, în limita a 400 de euro pe an, pentru fiecare angajat. Cheltuiala cu abonamentele la sală este deductibilă și la stabilirea venitului net anual din activități independente, determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitate.

Valoarea abonamentului, împreună cu toate celelalte beneficii extrasalariale acordate de firmă angajatului, cumulat, nu trebuie să depășească 33% din salariul de bază, conform art. 76 din Codul Fiscal. Această limită este introdusă separat.
 

Parallax

Vizualizari
18881
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri