Claudiu Zamfir

Abonamentul la sală acordat, de firme, angajaților, neimpozabil și deductibil (lege adoptată de Parlament)

sala-fitness-dreamstime

Abonamentele la sală pe care firmele le oferă angajaților, ca beneficii extra-salariale, vor fi neimpozitate și vor putea fi scăzute de angajatori din impozite, drept cheltuieli deductibile, în anumite condiții, potrivit unei legi adoptate de parlamentari, cu vot final.

„Propunere legislativă pentru încurajarea unui stil de viață activ și sănătos” fusese respinsă inițial de Senat, dar, marți, Camera Deputaților a adoptat-o, ca for decizional, cu 260 de voturi pentru, 8 împotrivă și 3 abțineri.

Noul act normativ, denumit acum „Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal”, mai are nevoie să fie promulgat de președintele Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.

Pe scurt, legea reglementează regimul fiscal aplicabil contravalorii abonamentelor pentru utilizarea facilităţilor sportive, in vederea practicarii sportului şi educaţiei fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, în limita echivalentului in lei a sumei de 400 euro anual, pentru fiecare angajat.

Abonamentele trebuie să fie făcute doar la operatori cu coduri CAEN 9311-Activități ale bazelor sportive, 9312 - Activități ale cluburilor sportive, 9313 - Activități ale centrelor de fitness.

Astfel, pentru aceste beneficii extra-salariale pe care le primesc de la firme, în limita a 400 de euro pe an, angajații sunt scutiți de impozit pe venit și contribuții sociale, potrivit textului adoptat de Parlament.

Totodată, angajatorul beneficiază de deductibilitatea cheltuielii cu aceste beneficii, în limita a 400 de euro pe an, pentru fiecare angajat. Cheltuiala cu abonamentele la sală este deductibilă și la stabilirea venitului net anual din activități independente, determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitate.

Inițiativa legislativă a fost propusă de un parlamentar de la PSD, Alfred Simonis, și mai mulți parlamentari USR, printre care Claudiu Năsui, Dan Barna, Anca Dragu.

Parallax

Vizualizari
16523
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri