Redactia StartupCafe.ro

Abonamentul la sală acordat, de firmă, angajaților, neimpozabil și deductibil - Legea 34/2023, publicată în Monitorul Oficial

Thumbnail

Joi, 12 ianuarie 2023, s-a publicat în Monitorul Oficial Legea 34/2023, prin care abonamentele la sală, pe care firmele le oferă angajaților, ca beneficii extra-salariale, vor fi neimpozitate pentru salariați și vor putea fi scăzute de angajatori din impozitele firmelor, drept cheltuieli deductibile, în anumite condiții.

Legea 34/2023, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a fost promulgată de președintele Iohannis înainte să se publice în Monitorul Oficial.

Pe scurt, legea reglementează regimul fiscal aplicabil contravalorii abonamentelor pentru utilizarea facilităţilor sportive, in vederea practicarii sportului şi educaţiei fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, în limita echivalentului in lei a sumei de 400 euro anual, pentru fiecare angajat, așa cum am mai arătat pe StartupCafe.ro.

Abonamentele trebuie să fie făcute doar la operatori cu coduri CAEN 9311-Activități ale bazelor sportive, 9312 - Activități ale cluburilor sportive, 9313 - Activități ale centrelor de fitness.

Astfel, pentru aceste beneficii extra-salariale pe care le primesc de la firme, în limita a 400 de euro pe an, angajații sunt scutiți de impozit pe venit și contribuții sociale, potrivit textului adoptat de Parlament.

Totodată, angajatorul beneficiază de deductibilitatea cheltuielii cu aceste beneficii, în limita a 400 de euro pe an, pentru fiecare angajat. Cheltuiala cu abonamentele la sală este deductibilă și la stabilirea venitului net anual din activități independente, determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitate.

Valoarea abonamentului, împreună cu toate celelalte beneficii extrasalariale acordate de firmă angajatului, cumulat, nu trebuie să depășească 33% din salariul de bază, conform art. 76 din Codul Fiscal. Această limită este introdusă separat.

Inițiativa legislativă privind abonamentele sportive a fost propusă de un parlamentar de la PSD, Alfred Simonis, și mai mulți parlamentari USR, printre care Claudiu Năsui, Dan Barna, Anca Dragu.

Parallax

Vizualizari
22511
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.592
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.11

expertise: 0.08

rating: 1.592

Articole publicate : 864
Adauga comentariu
poza de profil
Gabi
Voinea
Mai bine mareau plafonul deductibil pentru pensii private, care e de 15 ani tot 400 euro pe an, si e doar pentru impozitul de 10% , nu si pentru contributii, cum e prostia lor de fitness. De asta aveau angajatii nevoie acum ?
poza de profil
Cristina
I.
poza de profil
Cristina
I.
Un articol cam neprofesionist ...de fapt e manipulator, copiat direct de la masinaria de propaganda a partidului unic. Pana acum ceva ani, toti smecherii cu epoleti au luat fonduri pentru aceste "sali de sport". Acum partidul produce si clientii. Dar ca se scade vreo suma din vreun impozit...nu prea cred. In realitate firma cheltuie niste bani aiurea pe "beneficii" de care angajatul cu rate duble la banca clar nu are nevoie. Faptul ca nu platesti impozite pe cheltuieli este o mare "scutire" fiscala. Ce mai urmeaza? Ca angajatii sa vina cu banii lor de acasa pentru "privilegiul" de a lucra? Cam pe aici e si articolul.
poza de profil
Alexandra
Vaipan
Buna ziua, ma puteti ajuta cu urmatorul caz pentru a intelege mai bine aceasta lege. Daca eu imi fac un abonament la o sala de 500 euro anual pe care mi-l platesc singura, avand un salariu net sa spunem de 5000 lei, cat anume voi primi inapoi ? Multumesc!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri