Redacția StartupCafe.ro

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

ro-e-factura.jpg

Ministerul Finanțelor va trebui să se asigure că legislația privind e-Factura în relația cu consumatorii (B2C) respectă GDPR. Un scenariu la care lucrează ar fi ca românii să primească un cod de identificarea fiscală, un fel de CNP, pe care îl vor folosi pentru a face cumpărături în vederea completării datelor din factură, au declarat surse din MFP pentru HotNews.ro

Ministerul Finanțelor nu a decis modul în care vor fi transmise codurile către consumatori, dar ar putea fi trimise pe telefon. 

„Se dorește să ai posibilitatea să ceri comerciantului să îți treacă acel cod pe bon sau factură. Din datele obținute ți se va calcula ce credit fiscal ai la finalul unui an”, au declarat surse din MFP pentru HotNews.ro.

În cazul PFA-urilor, datorită acelui cod vor avea parte de reduceri la impozit, iar persoanele fizice chiar ar putea primi bani (lucru care ar presupune crearea unui Fond în buget).

În funcție de valoare se va aplica un anumit procent. Încă nu este clar cum se va aplica în cazul persoanelor fizice pentru a primi efectiv sumele. Asta pentru că nu s-a stabilit un mecanism și acum se analizează ce variantă este mai bună.

„Conceputul de credit fiscal are la bază determinarea cumpărătorului să ceară bonul fiscal de la vânzător, astfel încât prin Declarația unică inteligentă, acel bon din zonele cu evaziune sunt contabilizate și se decide ca un procent din valoarea acelor cheltuieli să îmbrace valoarea creditului fiscal”, a spus Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

Creditul fiscal, spunea el, fie se rambursează cumpărătorului, fie poate să fie utilizat ca o formă de compensare cu alte impozite și taxe.

„Înseamnă procente de la 1-2-3%. Cumpărătorul nu trebuie să facă nimic și să solicite bonul fiscal. Este opțional. Este un model de studiu”, a afirmat Boloș.

De asemenea, amintim că Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat luni, după negocierile cu contabilii protestatari, că vrea un dialog cu aceștia, care să ajute MF să combată evaziunea fiscală și să reducă decalajul la colectarea TVA, fiind anunțate și o serie de măsuri convenite, printre care și posibilitatea acordării de credit fiscal firmelor care trebuie să-și ia case de marcat care să genereze cod QR. 

 

Parallax

Vizualizari
1828
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.59
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.97

publishing: 3.08

expertise: 0.07

rating: 1.59

Articole publicate : 1, 251
Adauga comentariu
poza de profil
Mos
Teaca
Sincer e o prostie! De acum 20 de ani la noi este obligatoriu sa scrii pe bon articolul si valoarea. In Germania au: articolul 1 - 50 eurocenti; articolul 2 - 3 euro samd... Habar n-ai ce ai cumparat de la patiserie. Doar pe noi ne freaca astia cu toate prostiile pe bonuri. Este evident dupa 20 de ani ca nu acolo e evaziunea. Dar ca sa nu ocupe de problemele reale, ii chinuie tot pe cei corecti care trec totul pe factura.
poza de profil
4334
ewre
Firmele nu mai au voie sa transmita facturile direct clientilor, ci sunt obligate sa le incarce in e-factura. Prin urmare, conform e-factura B2C, consumatorii persoane fizice isi vor putea accesa facturile doar in spatiul privat virtual din e-factura. Dar pt ca sa ne deschidem spatiu privat virtual, vom fi nevoiti cu totii sa ne platim semnatura digitala! Toata populatia activa a Romaniei va fi obligata sa detina internet, un dispozitiv cu internet si semnatura digitala PLATITA!
Pare ca legea aceasta este cu dedicatie pt emitatorii de semnaturi digitale. Iar noi, populatia, vom mai avea inca ceva de platit ca sa ne putem accesa facturile pt utilitati, ca sa putem beneficia de garantiile de la electrocasnice, mobila, etc pt care sunt necesare facturile, etc.

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri