Redactia StartupCafe.ro

Ce este un influencer online: definiția propusă de un parlamentar, în România

influencer-dreamstime

Nu sunt nici mari cântăreți, nici actori, nu știi exact de unde să-i iei, dar sute de mii, milioane de oameni îi urmăresc pe Facebook, Instagram, YouTube, TikTok și alte platforme online, lumea e atentă la părerile lor despre pantofi, geopolitică, parenting, nutriție sau sport. E vorba despre influencerii de pe internet, iar acum un parlamentar român propune și o definiție legală pentru ei.

În acest moment, în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR) avem deja categoria specialiştilor în marketing online, dar acum un parlamentar propune Ministerului Muncii să introducă în nomenclator și ocupația de influencer - relatează duminică News.ro.

Influencerul este acea persoană care „publică material tip text, audio, video pe reţelele de socializare pe internet (Facebook, instagram, tik-tok, youtube etc.), având posibilitatea de a influenţa deciziile altor persoane, fie în achiziţia de produse sau servicii, fie în alte aspecte ale vietii sociale sau personale” - potrivit definiției propuse de senatorul USR Remus Negoi.

„Când veţi completa nomenclatorul de ocupaţii, veţi ţine cont de importanţa adăugării unei noi  categorii în cadrul grupei majore 2 – Specialişti în diverse domenii de activitate, categoria specialiştilor în marketing online, în cadrul acestei noi grupe încadrându-se meseria de influencer?” - a întrebat parlamentarul Ministerul Muncii.

De partea cealaltă, Ministerul Muncii a explicat că pentru reactualizarea Clasificării Ocupaţiilor din România este nevoie ca utilizatorii să ceară acest lucru, prin registratura instituției.

  • „Actualizarea acesteia se realizează la solicitarea celor interesaţi (denumiţi utilizatori) sau în baza unor reglementări speciale, prin ordin comun al ministrului muncii şi solidarităţii sociale şi al preşedintelui Institutului Naţional de Statistică, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Utilizatori pot fi: organele administratiei publice centrale şi locale, unităţile bugetare, operatorii economici, indiferent de forma de proprietate, organizaţiile patronale, sindicale, profesionale şi politice, fundatiile, asociaţiile, persoanele fizice şi juridice”, a transmis Ministerul Muncii.
  • „În ceea ce priveşte actualizarea COR prin introducerea de noi ocupaţii, MMSS dă curs solicitărilor depuse în acest sens, numai pe baza documentaţiilor complete şi întocmite conform prevederilor Ordinului ministrului muncii şi solidarităţii sociale şi al preşedintelui Institutului Naţional de Statistică nr. 37/83/2022. Actualizarea COR se aprobă trimestrial sau ori de câte ori se impune prin ordin comun al ministrului muncii şi solidarităţii sociale şi al preşedintelui Institutului Naţional de Statistică, care se publică în Monitorul Oficial al României, partea 1”, se arată în răspunsul semnat de ministrul Marius Budăi.
  • „Luând în considerare că piaţa muncii este dinamică şi activităţile din mediul online din România sunt tot mai numeroase, utilizatorii se pot adresa MMSS cu solicitări de introducere în COR a noilor ocupaţii din acest domeniu, sens în care trebuie să depună la registratura generală, în format letric sub semnătură privată sau pot transmite în format electronic cu semnătură electronică calificată, o cerere şi fişa descriptivă a ocupaţiei respective, conform modelelor din Procedura de actualizare a COR”, mai explică ministerul.

---

Citește și:

 

Parallax

Vizualizari
1640
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 895
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri