Redacția StartupCafe.ro

ANAF a luat anul trecut „multe milioane de lei” de la influenceri care nu au declarat veniturile din rețelele sociale (Lucian Heiuș)

Venituri din retele sociale 202

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a luat „multe milioane de lei” anul trecut de la influencerii care nu și-au declarat veniturile obținute de pe rețelele sociale, spune șeful ANAF, Lucian Heiuș, potrivit News.ro.

În luna mai, când se depune declarația unică, toate aceste persoane trebuie să își declare veniturile pentru a fi impozitate, a spus duminică șeful ANAF la Digi24. 

„Pentru toţi cei care sunt români şi obţin venituri din aceste reţele de socielizare, este mecanismul foarte clar, avem ghiduri, le pot vedea pe site-ul ANAF-ului ce trebuie să facă, practic, toţi cei care obţin venituri de pe reţelele de socielizare, în luna mai, când se depune declaraţia unică, trebuie să depună declaraţia unică pentru persoane fizice, dacă sunt persoane fizice, să îşi declare veniturile şi să îşi plătească impozitul pentru venitul obţinut”, a spus şeful ANAF.

Heiuş a precizat că este un lucru foarte simplu şi normal.

„Aşa cum un muncitor sau un miner care lucrează la mină Hunedoara i se reţine lună de lună impozit pe salariu, aşa şi, îl numesc un şmecher care obţine bani de pe reţelele de socielizare ar trebui să declare şi să plătească impozit. Dacă nu face acest lucru, noi trebuie să îl prindem şi să îl impozităm cu penalităţile aferente” a mai declarat Lucian Heiuş.

Şeful ANAF a mai spus că „foarte mulţi din cei pe care multă lume îi vede şi îi urmăreşte pe aceste reţele sunt oameni care de bună voie plătesc aceste impozite şi taxe, dar sunt şi alţii care nu au vrut să facă acest lucru şi mulţi dintre ei anul trecut şi-au luat milioane de lei ”.

„Sunt milioane de lei pe care le-am luat ca şi impozit, multe milioane de lei”, a mai precizat Heiuş.

Parallax

Vizualizari
812
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.592
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.11

expertise: 0.08

rating: 1.592

Articole publicate : 773
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri