Adi Iacob

Declarația Unică 2018: 600.000 de depuneri, din care 190.000 online. Termenul limită este 31 iulie

Thumbnail

Până în prezent au depus Declarația Unică un număr de peste 600.000 de persoane fizice, din care online 190.000, de 3,5 ori mai multe decât anul trecut.

Termenul limită de depunere a Declarației unice este 31 iulie online, prin intermediul aplicației care poate fi accesată la adresa declunica.anaf.ro , cu numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro. De asemenea, Declarația Unică se poate depune și în format hârtie direct la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF, sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Finanțelor.

Declarația unică se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri și aleg să plătească contribuția de asigurare de sănătate au, de asemenea, obligația de a depune Declarația Unică.

Pentru depunerea online a Declarației Unice până la 31 iulie 2018 se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 și plătit integral până la 15 martie 2019.

Bonificația se acordă corespunzător și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii. Nedepunerea la termenul prevăzut de lege de către persoanele fizice a Declarației Unice se sancționează cu amendă de la 50 lei la 500 lei, potrivit art.336 alin.(3) din Codul de Procedură Fiscală.

DU_PF_OPANAF_1155_2018 by Claudiu on Scribd

Citește și

 

Parallax

Vizualizari
3019
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri