Redacția StartupCafe.ro

UPDATE. Vicepreședintele ANCOM: „TikTok este o problemă de siguranță națională”

Telefon pe care se instalează aplicația TikTok

UPDATE. Vicepreședintele ANCOM, Pavel Popescu, a declarat, miercuri, la postul Digi24, că aplicația TikTok folosește datele utilizatorilor într-un mod negativ și nu recomandă instalarea aplicației de către români. TikTok a transmis un punct de vedere oficial în legătură cu aceste afirmații.

Niciun guvern nu are acces la datele utilizatorilor noștri și investim 12 miliarde de euro în Proiectul Clover, un proiect lider în industrie, care va asigura stocarea datelor utilizatorilor europeni în Europa, cu monitorizări și verificări independente de către experții în securitate cibernetică de la NCC Group. Primul nostru centru de date european este deja operațional în Irlanda. Suntem disponibili să ne întâlnim cu oficialii pentru a discuta orice îngrijorare și pentru a corecta percepțiile greșite”, a declarat TikTok.

---

Știrea inițială:

„Le recomand tuturor românilor să nu își instaleze TikTok. Există dovezi clare că acea aplicație folosește datele într-un mod negativ”, a spus Pavel Popescu.

Vicepreședintele ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii) a făcut această declarație în cadrul emisiunii „Interviurile Digi24.ro”.

„Există toate argumentele tehnice că TikTok-ul este o aplicație nu doar nocivă din punct de vedere al educației, cu ghilimelele de rigoare, pe care copiii noștri o iau din mediul online, dar mai mult de atât, există nu îngrijorări, dovezi tehnice cu privire la faptul că datele partajate pe TikTok de către utilizatori se duc și sunt folosite de alte entități, de alte guverne.”  - Pavel Popescu, vicepreședintele ANCOM.

Întrebat dacă TikTok-ul ar trebui interzis pe dispozitivele guvernamentale din România, acesta a spus „Fără doar și poate”.

Parallax

Vizualizari
527
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 018
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri