Răzvan Tătaru

UPDATE. UE investighează TikTok în baza legislației privind serviciile digitale (DSA)

tiktok-telefon-dreamstime

UPDATE Uniunea Europeană anunță începerea unei anchete pentru a vedea dacă TikTok se conformează regulamentului privind serviciile digitale (DSA), care a intrat în vigoare sâmbătă, 17 februarie 2024. TikTok a transmis un punct de vedere în legătură cu acest demers.

TikTok a fost printre primii care au dezvoltat noi funcții și setări pentru a proteja tinerii și a-i împiedica pe cei sub 13 ani să acceseze platforma, probleme cu care se confruntă întreaga industrie. Vom continua să lucrăm alături de experți și industrie pentru a ne asigura că tinerii de pe TikTok sunt în siguranță și așteptăm acum oportunitatea de a explica aceste măsuri în detaliu Comisiei”, a declarat TikTok.

---

Știrea inițială:

Investigația în desfășurare se va axa pe mai multe zone – protecția minorilor, transparență în sistemul de reclame, accesul cercetătorilor la date și „gestionarea riscurilor asociate designului captivant și conținutului dăunător”, potrivit unui comunicat de presă.

Comisia Europeană notează faptul că TikTok ar putea conține algoritmi și un design care să stimuleze folosirea excesivă a aplicației și că măsurile de verificare a vârstei de pe platformă pot fi ineficiente.

Totodată, CE mai investighează și măsurile luate de către TikTok pentru protejarea minorilor față de conținutul inadecvat și asigurarea confidențialității acestora pe platformă.

Siguranța și bunăstarea utilizatorilor online din Europa sunt cruciale. TikTok trebuie să analizeze cu atenție serviciile pe care le oferă și să ia în considerare cu seriozitate riscurile pe care le prezintă pentru utilizatorii săi, indiferent de vârstă. Comisia Europeană va efectua acum o investigație aprofundată, fără a prejudicia rezultatul final”, a declarat Margrethe Vestager, Vicepreședinte Executiv pentru o Europă pregătită pentru era digitală.

În plus, autoritățile europene verifică dacă TikTok are o librărie deschisă cu toate reclamele pe care le difuzează și verifică transparența platformei, referitoare la presupuse deficiențe în a oferi cercetătorilor acces la datele publice ale TikTok.

În baza Actului legislativ privind piețele digitale (DSA), care a intrat în vigoare sâmbătă, 17 februarie 2024, Uniunea Europeană impune o serie de obligații platformelor online precum TikTok, Google, Facebook, Instagram și YouTube, cu scopul declarat de a face „mediul online mai sigur, mai echitabil și mai transparent”, așa cum am mai scris pe StartupCafe.ro.    

Parallax

Vizualizari
124
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri