Răzvan Tătaru

Reddit, acord cu OpenAI (ChatGPT) pentru integrarea postărilor în „robotul” conversațional

Thumbnail

Reddit, site-ul de discuții online, a semnat un acord cu OpenAI pentru integrarea postărilor de pe platformă în ChatGPT și pentru construirea unor funcții cu AI de către site, potrivit The Verge.

Startup-ul de inteligență artificială primește, prin intermediul acestui acord, acces la interfața de programare a Reddit (API), potrivit unei postări de pe site-ul oficial.

Astfel, „robotul” conversațional ChatGPT ar putea oferi răspunsuri bazate pe discuții de pe rețeaua socială, iar postările ar putea fi folosite pentru antrenarea modelelor de inteligență artificială ale firmei.

Acordul va mai permite Reddit să aducă noi funcții bazate pe inteligență artificială pentru utilizatorii și moderatorii de pe platformă și să utilizeze modelele de limbaj ale OpenAI pentru a construi aplicații.

OpenAI a semnat, de asemenea, un contract pentru a deveni partener de publicitate pe Reddit.

Sam Altman, CEO-ul OpenAI, deține 8,7% din acțiunile Reddit și a fost membru al consiliului director al companiei, potrivit TechCrunch.

Nu este singurul acord de acest tip încheiat de site-ul de discuții online. Reddit și Google au anunțat extinderea parteneriatului existent și folosirea Google Cloud și a soluției de inteligență artificială Vertex AI pentru îmbunătățirea platformei, înaintea listării pe Bursa din New York, despre care am mai scris pe StartupCafe.ro.

Platforma Reddit a fost fondată în anul 2005 de antreprenorii Alexis Ohanian și Steve Huffman, directorul general (CEO) al companiei.

Aceasta este deținută în prezent de Advance Magazine Publishers, gigantul media în care intră Condé Nast, Tencent și CEO-ul OpenAI, Sam Altman.

Parallax

Vizualizari
34
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri