Răzvan Tătaru

Grok, chatbot-ul cu inteligență artificială al lui Elon Musk, ajunge în Europa

Pagina de deschidere a chatbot-ului Grok pe telefon

Chatbot-ul Grok, dezvoltat de startup-ul de inteligență artificială al lui Elon Musk, începe să fie disponibil în Uniunea Europeană.

Anunțul a fost făcut pe platforma X/Twitter, în care se explică faptul că, mai întâi, asistentul de căutare cu AI va fi disponibil pentru abonații X Premium.

„Odată cu sfârșitul alegerilor europene, vom continua lansarea trendurilor contextualizate pentru toți utilizatorii”, se explică în postare.

xAI, startup-ul de inteligență artificială al lui Elon Musk, a prezentat chatbot-ul Grok și modelul AI cu același nume în noiembrie 2023, așa cum am mai scris pe StartupCafe.ro. Pe atunci, nu existau detalii concrete despre momentul lansării europene, iar acesta era limitat numai pentru cei care plăteau 16 dolari/lună pe abonamentul Premium+.

Șeful Tesla a fost unul dintre fondatorii OpenAI. El a lansat startup-ul în 2015 alături de Sam Altman și alți antreprenori. La început, compania se definea ca o organizație de cercetare pentru studierea și combaterea posibilelor riscuri legate de utilizarea inteligenței artificiale pe scară largă.

Musk a părăsit compania în anul 2018 în urma schimbării modelului de la open source la closed source, potrivit The Verge, și se teme că firmele existente de AI acordă prioritate unor sisteme care sunt „corecte din punct de vedere politic”. De aceea, Elon a lansat xAI, un startup cu domeniu de activitate IA, în 2023, alături de alți 11 specialiști.

Parallax

Vizualizari
128
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri