Redactia StartupCafe.ro

Google va implementa un model lingvistic în motorul său de căutare

google-dreamstime

Google pare să se grăbească implementarea propriului model lingvistic în propriul motor de căutare, în contextul în care Microsoft ar intenționa să aducă pe motorul său de căutare, Bing, tehnologia ChatGPT, chatbotul dezvoltat de organizația OpenAI, axată pe inteligență artificială.

Potrivit News.ro, CEO-ul Google, Sundar Pichai, a confirmat zvonurile din ultima vreme în cadrul discuţiilor cu acţionarii pricinuite de anunţarea rezultatelor financiare pentru ultimul trimestru.

Conform acestuia, utilizatorii vor putea interacţiona cu cel mai nou şi mai puternic model lingvistic al companiei, care va fi disponibil ca alternativă la căutarea tradiţională.

Gigantul american are mai multe acţiuni în această direcţie pregătite pentru următoarele luni, iar primul model cu care vor intra în contact utilizatorii va fi LaMDA.

Dincolo de funcţiile lingvistice şi parametrii tehnici, LaMDA pare să aibă un mare avantaj în faţa ChatGPT - accesul la informaţii recente. Datele ChatGPT se opresc în 2021, iar acesta nu poate vorbi despre evenimente care au avut loc în ultimii doi ani.

Pichai spune că mutarea era în pregătire încă de la începutul anului trecut (fără să recunoască meritele ChatGPT) şi că, în fapt, cercetările Google în domeniu sunt cele care au dus la apariţia aplicaţiilor de AI generative din prezent.

Chiar şi aşa, Pichai spune că Google va face următorii paşi cu multă responsabilitate şi că, în multe cazuri, facilităţile de AI vor fi lansate sub formă de test, pentru a fi verificate înaintea lansării pe scară largă - asta pentru a evita cazurile în care devine evident biasul rezultat din materialele cu care s-a făcut antrenarea, aşa cum s-a întâmplat cu Tay, bot-ul Microsoft care a devenit rasist şi extremist în doar câteva ore de când a devenit lansat pe Twitter.

Acum, Google ocupă circa 92% din piața motoarelor de căutare, iar pe locul al doilea vine Bing, la mare distanță, cu cotă de piață de 3%, conform Statcounter.

Parallax

Vizualizari
903
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.92

publishing: 3.11

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 826
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri