Claudiu Zamfir

Atac frontal la Google: Microsoft vrea să-și „tuneze” motorul de căutare Bing cu ChatGPT

chatgpt-openai-dreamstime

Google domină autoritar piața motoarelor de căutare, dar acum este amenințat, cu inteligența artificială, de Bing, platforma deținută de Microsoft.

Acum, Google ocupă circa 92% din piața motoarelor de căutare, iar pe locul al doilea vine Bing, la mare distanță, cu cotă de piață de 3%, conform Statcounter.

Dominația Google este amenințată, însă, de Bing. Microsoft deține și acest motor de căutare, dar este și important investitor în OpenAI, organizația care a dezvoltat robotul ChatGPT. Acest chat-bot folosește tehnologii de inteligență artificială pentru a da răspunsuri destul de complexe și redactate articulat, inclusiv în limba română. Poate fi deja folosit gratuit în content marketing sau la crearea unor compuneri și referate care să fie folosite de școlari și chiar de liceeni și studenți pentru a trișa.

Potrivit publicației americane Semafor, Microsoft intenționează să doteze motorul de căutare Bing cu robotul ChatGPT, în următoarele săptămâni, pentru a le oferi utilizatorilor experiența generării de texte cu inteligență artificială direct de pe platforma de search. Bing ar urma astfel să fie „tunat” cu o versiune mai rapidă a robotului OpenAI, denumită GPT-4.

Jurnaliștii americani au chestionat oficial OpenAI și Microsoft, dar cele două companii au refuzat să comentez aceste informații în vreun fel sau altul.

Parallax

Vizualizari
2472
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri