Raluca Abrihan

Planurile Amazon pentru târgul de tehnologie CES 2020: Vehicule autonome şi depozite robotizate

Thumbnail

De la autovehicule care vorbesc cu şoferii prin Alexa, până la gestionarea de date din depozitele unde lucrează mulţi roboţi industriali sunt câteva dintre planuirle Amazon pe care compania vrea să le prezinte la CES, unul dintre cele mai mari târguri de tehnologie ce va avea loc în această săptămână în Las Vegas.

Retaileru şi compania de cloud Amazon plănuieşte să-şi prezinte la CES planurile de investiţii în aumobile electrice, vehicule autonome şi în sistemele de gestionare a datelor geretate de aceste vehicule şi depozitele ultra-robotizate, susţin reprezentanţii Amazon, citaţi de Reuters.

„Ne extindem din ce în ce mai mult în acest ecosistem, de la producţie la mașini conectată”, a declarat Jon Allen, șef al Amazon Web Services.

La începutul anului trecut, Amazon a investit în startup-ul Aurora, care dezvoltă vehicule care funcţionează fără şofer. Aurora a fost fondată şi este condusă de Chris Urmson, fost director al diviziei de maşini autonome a Alphabet (Google), care deţine startup-ul Waymo. De asemenea, unul dintre directorii din Aurora au lucrat la lansarea şi designul maşinilor Tesla Model X, iar director de dezvoltare al Aurora este fondator al Advanced Technology Center de la Uber.

De asemenea, Amazon a semnat acorduri cu producătorii auto care să îi sprijine în dezvoltarea acestor noi tehnologii.

Ca în fiecare început de an, ne pregătim pentru una dintre cele mai mari convenții de startup-uri și companii din domeniul tehnologiei din lume: CES 2020. Evenimentul ajuns la a 53-a ediție este o adunare anuală a celor mai recente gadgeturi, jucării, tehnologii auto și multe altele. Iată la ce să ne așteptăm în 2020 de la marile companii de tehnologie prezente la International Consumer Electronics Show (CES).

  • CES 2020 începe marți, 7 ianuarie și se încheie vineri, 10 ianuarie
Parallax

Vizualizari
645
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri