Adi Iacob

Startup-urile românești care te ajută să-ți faci un site fără să știi programare

Thumbnail

Startup-urile românești AppSeed și Creative-Tim, primul dintre ele finanțat de fondul de investiții GapMinder Venture Capital, au încheiat un parteneriat prin care își propun să ofere aplicații web cu o arhitectură flexibilă, ready to use.

De exemplu, fară a fi necesare cunoștințe de programare, peste o temă creată de Creative-Tim, se va putea aplica automat motorul AppSeed, fiind generat un website complet și care poate fi editat grafic fară modificări ulterioare de cod, potrivit unui comunicat de presă remis StartupCafe.

Site-urile de prezentare disponibile deja sunt din categoriile corporate și multi-purpose: restaurante, produse fizice sau digitale vândute pe Amazon, site-uri de blogging, precum și  site-uri de prezentare pentru antrenori personali sau traineri.

Din punct de vedere tehnic, aplicațiile web disponibile au fost generate în două limbaje: PHP și Python și sunt publicate pe GitHub sub licență MIT (codul se poate copia, modifica, revinde). În curând vor fi livrate și aplicații scrise în Node.js, cel mai actual mediu de lucru back-end de Javascript.

 

“Acest parteneriat ne oferă șansa de a avea acces la noi nișe de piață. Design-ul de nivel înalt oferit de Creative-Tim va fi crucial în dezvoltarea de aplicații de succes. AppSeed automatizează procese care înainte durau chiar câteva săptămâni, accelerând astfel timpul de livrare. În plus, se va reduce costul de dezvoltare al aplicațiilor web” a precizat Adrian Chirilov, cofondator AppSeed.

“În ultimele luni, am primit foarte multe cereri, de la clienți actuali și potențiali, în care ni se cerea integrarea produselor noastre de front-end cu diferite limbaje de back-end precum PHP, Python sau Ruby. Pană acum strategia noastră de business a fost să ne canalizam toată energia și resursele către a dezvolta cele mai bune interfețe de front-end, urmând ca apoi, clienții noștri să facă integrarea cu limbajele de back-end pe care ei le foloseau. AppSeed soluționează această nevoie a pieței, reducând la câteva minute procesul de trecere de la un prototip static la o aplicație web 100% funcțională, codată de developeri experimentați”, a precizat Alexandru Păduraru, cofondator Creative-Tim.

AppSeed este un start-up din Constanța și se află în programul de accelerare Techcelerator, fiind finanțat de GapMinder începând cu aprilie 2018.

Acest produs automatizează procesul de dezvoltare software prin generare de cod sursă în mai multe limbaje de programare și tehnologii actuale.

Piețele principale de ultilizare sunt:

  • Aplicațiile web pentru clienți de tip small business;
  • Dezvoltatorii web, în special cei începători. AppSeed îi poate ajuta pe aceștia să livreze mult mai repede și, în același timp, să asimileze într-un ritm accelerat noile tehnologii prin oferirea unui cod sursă deja funcțional și testat.
  • În zona corporate, AppSeed își propune să ajute marile companii să automatizeze cât mai mulți pași din procesul de dezvoltare software.

Creative-Tim este un start-up românesc ce creează și vinde global licențe pentru interfețe web precum kit-uri UI și panouri de administrare (dashboards). Creat în 2014, startup-ul a ajuns la peste 430.000 programatori web ce utilizează produsele dezvoltate. În ultimele 24 de luni, Creative-Tim a vândut licențe de peste 1 milion de dolari, iar interfețele lor sunt utilizate de către freelaceri, agenții digitale, corporații precum IBM, Cisco sau SalesForce, dar si universități de prestigiu ca Stanford, Harvard și MIT.

Citește și De ce cunoștiințele în domeniul IT sunt esențiale pentru antreprenori

Și/Sau Cursuri gratuite de programare în București. 500 de locuri disponibile

Parallax

Vizualizari
1959
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri