Adi Iacob

De ce cunoștințele în domeniul IT sunt esențiale pentru antreprenori

Thumbnail

Fie că ai oameni care lucrează pentru tine, fie că începi o afacere de unul singur, există o mulțime de abilități esențiale care îți vor crește șansele de succes ca antreprenor. Acestea includ planificarea contabilă și financiară, designul și marketingul, abilitățile de comunicare și abilitatea de a vinde produsul sau serviciul. Competențele IT pot fi însă la fel de importante.

Modul de pornire și derulare a unei afaceri s-a schimbat dramatic în ultimul deceniu, iar principala forță din spatele acestor schimbări este avansarea tehnologiei, scrie TheStartupMag. Învățând cât de mult posiblil despre aceste progrese și cum să le utilizezi la potențialul lor maxim, poți economisi bani și poți obține un avantaj față de rivalii din piață.

Construirea unui site web

Un site web este cel mai important instrument de marketing pe care orice afacere îl are. Este esențial să ai un site web de înaltă calitate, care arată bine, este informativ și actualizat și care determină vânzări sau interacțiuni cu clienții. 

Asta poate costa mulți bani. Dacă solicitați serviciile unui profesionist în construcția site-urilor web, acestea pot necesita, de asemenea, taxe lunare pentru a mentenanță. De aceea poate avea sens să construiești și să îți menții propriul site. La urma urmei, cine îți știe afacerea și ce ai nevoie pe un site mai bine decât tine? Poți utiliza platforme precum WordPress sau Wix pentru a construi un site web pentru afacerea ta.

Menținerea propriilor sisteme informatice

Majoritatea antreprenorilor știu despre importanța de a profita pe deplin de cea mai recentă tehnologie. Acesta este motivul pentru care, în multe privințe, lansarea și desfășurarea unei afaceri este mai ușoară decât în trecut. 

Angajarea unor specialiști IT externi poate fi costisitoare, motiv pentru care poate fi un impuls pentru afacerea ta să deții astfel de cunoștiințe. Site-urile de experți, cum ar fi Byte-Notes.com, sunt un loc bun pentru a începe să căuți informații despre cum să îți îmbunătățești abilitățile din domeniul IT.

Social Media

Cunoștiințele în domeniul IT te pot ajuta atunci când începi propria afacere, dar poți totuși să profiți la maximum de ele, chiar dacă nu știi cum să scrii cod. Un exemplu în acest sens este utilizarea platformelor de social media. 

Trebuie să adopți cât mai multe platforme posibil și să știi când să postezi, ce să postezi și ce cuvinte cheie să folosești pentru a atrage atenția consumatorilor. Un antreprenor care posedă aceste cunoștiințe va putea să profite la maximum de site-uri precum Facebook, Google Plus, Twitter și Instagram. Acest lucru îi poate ajuta să-și transforme afacerea într-o marcă.

Citește și Cursuri gratuite de programare în București. 500 de locuri disponibile

Și/Sau Startup-urile românești care te ajută să-ți faci un site fără să știi programare

Parallax

Vizualizari
803
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri