Adi Iacob

Cursuri gratuite de programare în București. 500 de locuri disponibile

Thumbnail

ACADEMY+PLUS, școala gratuită de programare deschisă în parteneriat cu École 42 din Paris, dă startul oficial înscrierilor pentru al doilea an de curs la sediul din București. Școala extinde la 500 numărul de locuri disponibile pentru cursanții din Capitală.

Școala gratuită de programare a fost inaugurată în 2014, în Cluj-Napoca, și le oferă cursanților oportunitatea de a învăța programare într-un proces educațional bazat pe practică și adaptat la nevoile reale din piața muncii, sprijinind astfel și companiile din industria IT, prin implicarea în formarea viitorilor angajați la un nivel adecvat startului în carieră, potrivit unui comunicat de presă remis StartupCafe.

„Odată cu deschiderea școlii din București, am observat un interes care ne-a depășit așteptările, atât din partea potențialilor cursanți, care s-au înscris în număr foarte mare anul trecut, cât și a companiilor care se confruntă cu un deficit de personal specializat, lucru ce le îngreunează inclusiv ritmul de dezvoltare pe care și-l doresc. Venim în sprijinul ambelor categorii, suplimentând numărul de locuri disponibile, până la 500, pentru anul școlar 2018-2019 și căutăm cursanți responsabili, care să își asume parcurgerea modulelor obligatorii în vederea absolvirii. Doar așa, viitorii angajați se vor putea alinia unor standarde de calitate potrivite cu cerințele din industria IT. În momentul de față, cererea fiind atât de mare, specialiștii IT bine pregătiți sunt foarte căutați pe piața forței de muncă. Însă, uneori, din cauza lipsei de personal, unele companii sunt nevoite să recruteze cursanți aflați încă în formare, lucru care are un impact asupra întregului ecosistem, spune Daniela Buşcan, Program Director în cadrul ACADEMY+PLUS.

Etapele de înscriere 

Procesul de selecție pentru a ocupa unul dintre cele 500 de locuri gratuite, disponibile în București, este realizat în trei etape și presupune teste de memorie și logică, o întâlnire cu un reprezentant al școlii și un examen final după o etapă practică de 28 de zile.

În prima etapă, candidații trebuie să rezolve două teste de memorie și logică, disponibile pe platforma de candidatură (aici).

Candidații care obțin un scor eligibil în prima etapă sunt invitați la „Check-in”, o discuție deschisă, de grup, în care şcoala setează aşteptările, iar candidaţii îşi expun motivaţiile. Aceste întâlniri pot avea loc inclusiv în parteneriat cu companii de profil, în cadrul cărora cursanții pot afla insight-uri valoroase despre ce înseamnă un job în IT.

A treia etapă, „Piscina C”, este un boot-camp de 28 de zile, în care candidații vor învăța limbajul de programare C și vor susține, la finalul etapei de pregătire, un examen de admitere la Școala gratuită de programare ACADEMY+PLUS din București.

Anul acesta, în Bucureşti, vor fi organizate trei „Piscine C” și vor avea loc în perioada iulie – octombrie, datele de început fiind următoarele: 23 iulie, 20 august și 17 septembrie. 

Deschiderea anului de studiu va fi pe 29 octombrie.

Cursanții vizați au vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, sunt pasionați de informatică și alte ramuri tehnice precum electronică, energetică, transporturi. Sunt încurajați să se înscrie candidați indiferent de forma de educație pe care o desfășoară în prezent sau de calificările obținute anterior. 

Programa are o structură de 21 de niveluri, însă nu presupune obligativitatea parcurgerii acestora în totalitate. După aproximativ 6 - 9 luni, cursanţii ajung la nivelul de specialist IT junior, pregătire mai mult decât suficientă pentru a putea fi angajaţi.

Pentru ca un candidat care a trecut testele de selecție să devină cursant, acesta trebuie să își stabilească, împreună cu un consilier al școlii, obiectivele de învățare, pe care se angajează să le respecte prin plata unei garanții, de 150 de euro sau 1.500 de euro, în funcție de profilul cursantului. La realizarea obiectivelor, garanția va fi restituită integral absolvenților școlii. În sprijinul cursanților, ACADEMY+PLUS le poate facilita accesarea unui produs de finanțare, de tipul creditelor pentru studii, cu o perioadă de grație de 9 luni.

Parallax

Vizualizari
7030
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Irina
Stelea
Buna ziua . La acest curs pot aplica si persoane de 40 sau peste 40 ani ? Multumesc

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri