Raluca Abrihan

Povestea unei sonerii cumpărate de Amazon cu 1 miliard dolari

Thumbnail

Ring este un startup creat în 2012 de un tânăr antreprenor pasionat de inginerie şi care produce sonerii de intrare inteligente. Firma a fost cumpărată de gigantul american Amazon, iar valoarea tranzacţie se vechiculează ca ar ajuge la circa 1 miliard de dolari. Ce face ca acest startup, care a transformat într-o afacere o idee atat de simplă, să fie vândut pe o sumă colosală.

Jamie Siminoff lansa în urmă cu şase ani firma Ring. Pe atunci startup-ul se numea DoorBot şi aducea în piaţă o sonerie de uşă, digitală, care premitea utilizatorilor să vadă cine le sună la uşă printr-o aplicaţie instalată pe telefonul mobil şi să comunice cu cei aflaţi la intrare.

Siminoff provine dintr-o familie de antreprenori. Tatăl lui a avut o fabrică unde producea ţevi pentru rafinăriile de petrol, fabrică la care inventatorul Ring, pasionat de inginerie, a început să facă primele experimente, care s-au transformat ulterior acest succes de un miliard de dolari. Însă, până la acest punct, Jamie Siminoff a mai lansat în piaţă alte  6 startup-uri,dar care nu i-au adus prea mulţi bani.

Tânărul antreprenor a devenit faimos cu ajutorul unui show de televiziune “Shark Tank” dedicat antreprenorilor aspiranţi – o emisiune similară cu varianta românească numită “Arena leilor” -, unde Siminoff spera să primească o investiţie de 700.000 de dolari pentru startup-ul său cu sonerii inteligente. N-a primit investiţia în timpul emisiunii, însă produsul său a căpătat atât de multă faimă în urma acelei apariţii încît i-a adus, în perioada imediat următoare, vânzări de circa 5 milioane de dolari.

Ring a obţinut, până acum, finanţări totale de peste 200 de milioane de dolari, printre finanţatori numărându-se şi cunoscutul antreprenor Richard Branson (fondatorul Virgin Group). Iar soneria produsă de companie a fost modificată treptat, devenind din ce în ce mai “inteligentă” şi startup-ul şi-a extins aria de activitate, producând şi alte dispozitive de securitate şi de detactare şi stingere a incendiilor. În prezent, Ring are circa 1 milion de utililzatori şi a înregistrat vânzări de 155 de milioane de dolari, anul trecut.

Thumbnail
sursa foto: Wikipedia

Ring a fost cumpărată de Amazon cu 1 miliard de dolari, potrivit specialiştilor din piaţă.

Specialiştii din piaţă susţin că gigantul Amazon ar fi plătit o sumă colosală pentru acest startup pentru a cuceri un teritoriu important într-o piaţă a produselor de securitate pentru locuinte, dominată de jucători precum Nest şi Honeywell – alţi doi producători de camere video de supraveghere a locuinţelor.

Mai mult, Amazon a cumpărat recent un alt startup similar, Blink, care, de asemenea, produce sonerii de intrare inteligente. Amazon a dezvoltat şi Amazon Key – o încuietoare inteligentă, care le permite curierilor să intre într-o locuinţă şi să lase proprietarilor comanda acasa, când aceştia nu sunt acasa, dar sunt anunţati şi văd pe smartphone că a intrat curierul să le lase pachetul.

Această achiziţie nu numai că face din Amazon un jucător important în zona de produse de supraveghere video, dar ajută compania să se extindă foarte mult şi pe zona de IoT – a produselor interconectate, având în vedere că asistentul său virtual, Alexa funcţionează pe toate gadgeturile produse de Ring.

surse: cnn.com, techcrunch.com, medium.com.

Citeşte şi:

VIDEO Amazon cumpără un startup ce construieşte modele 3D

 

 

Parallax

Vizualizari
11543
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri