Adi Iacob

“Netflix” cu finanțare de la utilizatori: Un start-up strânge bani pentru filme și seriale și împarte profitul cu abonații

Thumbnail

Startup-ul britanic din industria divertismentului Bombay Sour a creat o platformă de streaming video pe care abonații vor putea investi în viitorul conținut. Platforma, descrisă ca fiind un "crowdfunded Netflix", folosește tehnologia din spatele criptomonedelor — blockchain pentru a permite utilizatorilor să finanțeze proiecte pilot înainte ca acestea să ajungă pe TV sau pe alte site-uri de streaming video, iar apoi imparte profitul cu aceștia. 

De când a fost fondat în luna mai, Bombay Sour are deja peste 200 de proiecte pilot de seriale, filme și scurt-metraje de la regizori, printre care Eric Kissack, care a regizat The Dictator și Phil Sheerin, care a câștigat premiul "Best UK Short" la Festivalul de Film Raindance în 2015. 

Startup-ul are deja parteneriate cu studiouri, producători și publisheri din industria filmului, precum Little Dot Studios (All3Media) și Jungle Creations, potrivit publicației britanice The Telegraph.

De asemenea, din echipa care conduce startup-ul face parte și Simon Egan, producătorul filmului The King’s Speech (cu 12 nominalizări la Oscar și încasări totale de 414 milioane de dolari).

Serviciile de streaming precum Netflix, Amazon Prime Video sau HBO Go, au alocat în ultimii ani sume tot mai mari de bani pentru conținutul original.

Netflix intenționează să cheltuiască între 7 și 8 miliarde de dolari anului viitor pentru conținut original, în timp ce analiștii estimează că bugetul Amazon pentru Prime Video este de aproximativ 4,5 miliarde de dolari. Cu toate acestea, fondatorul și directorul executiv al Bombay Sour, Piotr Kocel, a declarat că startup-ul său consideră că divertismentul premium are "un viitor descentralizat, în care conținutul este co-creat în mod democratic cu audiențe, iar valoarea este distribuită în mod corect prin smart-contracts“.

Pitch-ul Bombay Sour Films:

  Citește și 

  Parallax

  Vizualizari
  1545
  Conţinut
  Parerea ta despre articol
  Adauga comentariu

  - Ultimele știri -

   


    Ultimele știri