Denisa Crăciun

Trei tineri antreprenori unguri au obținut 60 milioane dolari pentru startup-ul lor IT

Thumbnail

Bitrise, un startup IT fondat de trei antreprenori unguri, a obținut o finanțare de 60 de milioane de dolari într-o rundă de investiții Serie C condusă de fondul american Insight Partners.

La runda de finanțare au mai participat și investitori precum Partech, care a finanțat și  serviciul de video sharing Dailymotion și proiectul de transport Virgin Hyperloop One, Open Ocean, Zobito, Fiedler Capital și Y Combinator.

Fondat în 2014 de Viktor Benei, Barnabás Birmacher și Daniel Balla, startup-ul va folosi finanțarea obținută pentru a-și consolida echipa și pentru a-și îmbunătăți tehnologia.

Bitrise este o platformă care ajută la dezvoltarea de aplicații mobile (iOS, Android, React Native, Flutter și așa mai departe) într-un timp scurt. Platforma este o colecție de instrumente și servicii care ajută la crearea și automatizarea proiectelor software.

În 2019, compania cu sediul la Budapesta, a trecut prin programul de accelerare Y Combinator pentru a-și extinde compania, iar acum și-a triplat numărul de angajați și a deschis birouri în Londra, San Francisco, Boston și Osaka, scrie TechCrunch.

Cu noua investiție obținută, compania ajunge la o finanțare totală de aproape 100 de milioane de dolari, a spus Barnabás Birmacher, CEO-ul Bitrise, pentru TechCrunch.

„Astăzi, sunt încântat să anunț că am strâns 60 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare Seria C. Bitrise este deja esențial pentru procesele de inginerie mobilă ale multora dintre afacerile de succes din lume, iar, cu această finanțare, ne vom construi echipa și tehnologia”, a spus Barnabás Birmacher, CEO (director general) Bitrise.

Compania are în prezent peste 100.000 de dezvoltatori din peste 6.000 de organizații care folosesc Bitrise.

Cine sunt fondatorii Bitrise

Viktor Benei și-a finalizat studiile în 2016 în domeniul Tehnologia Informației și este absolvent al Universității de Tehnologie și Economie din Budapesta.

Antreprenorul a lucrat ca programator 3D la DesignSoft (2008 – 2011), o companie de software din Ungaria. În paralel, din 2010 până în 2012, a fost programator iOS la Canecom, unde a dezvoltat aplicații disponibile în AppStore.

În 2011 a co-fondat Bitfall Kft. împreună cu Barnabás Birmacher și Daniel Balla, cu care a fondat și Bitrise. Bitfall Kft. este companie de servicii și de dezvoltare a aplicațiilor mobile.

Barnabás Birmacher a absolvit Universitatea de Tehnologie și Economie din Budapesta în 2012. La fel ca Viktor Benei, și Birmacher a fost programator iOS la Canecom (2009 – 2011), iar din 2011 până în 2015 a fost CEO al Bitfall Kft.

Daniel Balla, cel de-al treilea co-fondator, a terminat în 2014 Universitatea de Artă și Design Moholy-Nagy, la specializarea Design Graphic. După finalizarea studiilor s-a alăturat Bitfall Kft., unde în prezent este chief product office (CPO).

Parallax

Vizualizari
710
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri