Claudiu Zamfir

Startup-ul care a câștigat premiul de 50.000 Euro de la UiPath a făcut un soft pentru fermieri

Thumbnail

Un startup fondat de un antreprenor maghiar a câștigat premiul de 50.000 de euro și mentorat din partea companiei româno-americane UiPath, în finala competiției UiPath Automation Awards.

Startup-ul Serket, fondat în anul 2016, de către Kristóf Nagy, are sediul central la Amsterdam. Compania a realizat un soft folosit de fermieri pentru gestionarea efectivelor de porcine. Cu ajutorul tehnologiilor de inteligență artificială și computer vision, softul contribuie, printre altele, la reducerea utilizării antibioticelor în fermele zootehnice.

Serket a câștigat Startup Automation Award, în urma unei sesiuni de pitching care a avut loc în cadrul evenimentului Wolves Summit, de la Wrocław, Polonia, pe 20 octombrie. Startup-ul și-a adjudecat astfel premiul de 50.000 de euro oferit de UiPath, plus mentorat din partea experților companiei româno-americane și suport tehnic și de marketing pe o perioadă de 12 luni.

În finala din Polonia a ajuns și easySales, un startup bucureștean, fondat în 2019 de Ciprian și Iulian Cazacu. easySales este o platformă de automatizare și centralizare a activităților comercianților independenți care vând pe marketplace-uri, cum este cel al eMag.

Separat, la competiția UiPath Automation Awards s-a acordat și un premiu pentru fime mai avansate, Scale-up Automation Award. Powerful Medical, din Slovacia, l-a câștigat. Firma a realizat un software de colectare, stocare și analiză a datelor medicale, folosind inteligența artificială.

Scale-up-ul câștigător primește ore de mentorat oferite de către membri ai conducerii UiPath, suport de marketing și vânzări, inclusiv oportunitatea de a prezenta tehnologia câștigătoare către clienți globali ai companiei româno-americane și de a-și prezenta soluțiile de automatizare în UiPath Immersion Lab.

Parallax

Vizualizari
1239
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri