Claudiu Zamfir

Startup IT românesc, în finala competiției UiPath Automation Awards 2021

Thumbnail

Un startup IT românesc, ce a realizat o soluție de automatizări pentru comerțul online, s-a calificat în finala competiției UiPath Automation Awards, unde se va duela cu două echipe din Ungaria și Polonia pentru premiul de 50.000 de euro și alte oportunități puse în joc.

Startup-ul românesc easySales s-a calificat în finala competiției, care va avea loc în 20 octombrie, în cadrul evenimentului Wolves Summit, de la Wrocław, Polonia.

Informația a fost confirmată, pentru StartupCafe.ro, de către reprezentanții companiei româno-americane UiPath, organizatoarea competiției europene.

Startup-ul easySales (Smartit Global SRL) a fost lansat, în anul 2019, la București, de Ciprian și Iulian Cazacu.

Pe scurt, easySales este o platformă de automatizare și centralizare a activităților comercianților independenți care vând pe marketplace-uri, cum este cel al eMag.

Românii oferă servicii cloud care conectează jucătorii din comerțul electronic cu sistemele externe. Beneficiile principale promise sunt: gestionarea centralizată a comenzilor din multiple canale, listarea rapidă a produselor pe multiple canale de vânzare, sincronizarea stocurilor în timp real, analiza dinamică a prețurilor și a vânzărilor.

Soluția promite astfel că ușurează activitatea comercianților, „indiferent de nivelul de pregătire tehnică”, ce vor să își extindă produsele pe multiple canale de vânzare, precum: eMag, Cel, Elefant, Okazii, Dealwise, TeamDeals, Vivre. Până în 2022, firma vizează și integrarea cu marile platforme Amazon, Ebay și Allegro.

Printre cei care au investit în easySales se numără 7X Capital și Mircea Căpățână, unul dintre fondatorii serviciului de facturare SmartBill.

Cu cine se vor întrece românii în finala din Polonia

În finala competiției UiPath Automation Awards, la secțiunea pentru startup-uri, s-au mai calificat Demoboost (Polonia) și Serket (Ungaria/Olanda).

Demoboost este un startup, fondat anul acesta, la Varșovia, care oferă o soluție care ajută firmele de sotware să facă prezentări demo mai eficiente către potențialii clienți. Firma, care are birouri și la Berlin și Singapore, a fost înființată de 3 antreprenori polonezi: Kamil Smuga, Pawel Jaszczurowski și Piotr Zesiuk.

Serket este un startup fondat în anul 2016, de către Kristóf Nagy, un antreprenor ungur. Firma, care are sediul central la Amsterdam, a realizat un soft folosit de fermieri pentru gestionarea efectivelor de porcine. Cu ajutorul tehnologiilor de inteligență artificială și computer vision, softul contribuie, printre altele, la reducerea utilizării antibioticelor în fermele zootehnice.

Cele trei echipe vor concura în finala din Polonia pentru Startup Automation Award. Startup-ul câștigător va primi un premiu în bani de 50.000 de euro, mentorat din partea experților UiPath și suport tehnic și de marketing pe o perioadă de 12 luni.

Cine sunt finaliștii de la secțiunea pentru scale-up

Separat, alte 3 firme IT s-au calificat în finala secțiunii Scale-up Automation Award, pentru companii early-stage (care au o echipă de cel puțin patru membri și au dezvoltat o tehnologie de automatizare funcțională pe care au vândut-o catre minimum 3 clienți plătitori și au obținut până în prezent nu mai mult de 3 milioane de dolari finanțare).

La această secțiune, în finală s-au calificat utrmătoarele firme scale-up:

  • Apify (Cehia) - o soluție software automatizată care ajută la extragerea și procesarea datelor de pe site-uri.
  • Powerful Medical (Slovacia) - software de colectare, stocare și analiză a datelor medicale, folosind inteligența artificială.
  • Dronehub (Polonia) - drone industriale pentru companii petroliere, agricultură de precizie, asigurări.

Scale-up-ul câștigător va primi ore de mentorat oferite de către membri ai conducerii companiei, suport de marketing și vânzări, inclusiv oportunitatea de a prezenta tehnologia câștigătoare către clienți globali ai UiPath și de a-și prezenta soluțiile de automatizare în UiPath Immersion Lab.

Înscrierile la competiția UiPath Automation Awards au fost deschise în perioada 25 mai - 1 septembrie 2021, pentru firme din Europa Centrală și de Est plus Turcia.

Parallax

Vizualizari
1924
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri