Claudiu Zamfir

Startup-ul TransferGo, prin care se trimit online bani, a obținut o finanțare de 50 milioane dolari

Thumbnail

Startup-ul britanic TransferGo, folosit și de românii care muncesc în străinătate pentru a trimite online bani la rudele din țară, a obținut acum o finanțare de 50 de milioane de dolari de la fonduri de investiții.

Runda de investiție serie C este condusă de  fondurile Elbrus Capital și Black River Ventures, cu participarea Unlimint. La această rundă au mai participat și investitori mai vechi ai startup-ului:  Hard Yaka, VEF, SmartHub și  Milano Investments.

„Această nouă serie de finanțare va contribui la extinderea bazei de clienți TransferGo, pentru a ajuta astfel un număr mai mare de migranți de pe teritoriul Europei să trimită și să primească bani, cât și la dezvoltarea ofertei de produse a companiei, pentru a susține astfel obiectivul său ambițios de a crește de 5 ori în următorii 3-4 ani”  - spune joi fintech-ul, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Astfel, în cei 9 ani de existență, TransferGo ajunge la investiții totale de 77 de milioane de dolari.

TransferGo a fost fondat în anul 2012, de 4 tineri antreprenori lituanieni: Daumantas Dvilinskas,  Justinas Lasevicius,  Edvinas Sersniovas și  Arnas Lukosevicius. Startup-ul are sediul central la Londra și birouri în Lituania, Polonia, Germania.

TransferGo spune că facilitează transferuri de bani între 3,5 milioane de clienți din 160 de țări din întreaga lume și a procesat până în prezent un total impresionant de 13,5 milioane de tranzacții internaționale și la nivel local, reprezentând un flux monetar de peste 6 miliarde de dolari.

„Noi, la TransferGo, credem că toată lumea are dreptul să trimită bani rapid, sigur și ieftin. În ciuda unui mediu economic plin de provocări pentru lucrătorii migranți, TransferGo a înregistrat o creștere consistentă și susținută pe perioada pandemiei. De la lansarea din 2012, TransferGo s-a transformat dintr-un crâmpei de idee într-o companie cu un personal ce numără peste 200 de angajați pretutindeni în lume. Cu această finanțare suplimentară, următoarea etapă de creștere ne va plasa într-o poziție și mai solidă, din care vom putea continua să inovăm și să dezvoltăm oferta noastră de produse, pentru a veni în sprijinul migranților care muncesc din greu în toată Europa” - a spus Daumantas Dvilinskas (foto), fondator și CEO, TransferGo.

Principalul concurent al TransferGo este compania Wise (fost TransferWise), fondată tot la Londra, de antreprenorii estonieni Kristo Kaarmann și Taavet Hinrikus. Wise s-a listat, anul acesta, la Bursa de la Londra, la o valoare de piață de 9,3 miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
255
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri