Denisa Crăciun

Un startup IT timișorean a câștigat premiul de 15.000 EUR la incubatorul Future Makers 2022

Castigatorii FM 2022

Au fost aleși câștigătorii celor două premii în valoare totală de 20.000 de EUR la incubatorul de afaceri Future Makers 2022.

Startup-ul timișorean AIMinded, co-fondat de Fabian Jichi și Alexandru Vesa, a câștigat premiul de 15.000 EUR, la categoria MVP-ready.

Startup-ul folosește inteligența artificială pentru a accelera tratamentul cancerului în clinicile de radioterapie pentru a optimiza analiza imaginii de la până la 4 ore la doar 2 minute.

AIMinded vrea să schimbe modul în care sunt oferite serviciile medicale, prin intermediul unor instrumente inteligente care analizează CT-urile pentru a produce un contur consistent în câteva minute, ajutând, astfel, medicii să accelereze tratamentul pacienților. Startup-ul susține că soluția sa crește șansele de a învinge cu succes boala.

De cealaltă parte, câștigătorul premiului de 5.000 EUR la categoria Idea-Stage a fost GreCup, un startup la început de drum din Grecia, fondat de Pandelis Krinakis.

GreCup creează o rețea verde de cafenele dotate cu cești reutilizabile în locul celor de unică folosință. Cumperi băutura într-un GreCup, o bei și apoi, în loc să arunci cana, o returnezi într-unul dintre magazine disponibile în rețeaua GreCups.

În total, în cadrul evenimentului Future Makers: Pitch,Expo & Party, 14 echipe finaliste din România, Grecia, Serbia și Bulgaria și-au susținut pitch-urile în fața juraților.

Alte idei de afaceri prezentate în cadrul programului sunt:

  • Oakly (Serbia) este un software de gestionare a evenimentelor bazat pe inteligență artificială, care ghidează organizatorii prin crearea și realizarea de evenimente. Simplifică procesul pornind cu 10% din funcții și extinzându-se în timp.
  • EventHost este o platformă dedicată evenimentelor online, offline și web 3 din întreaga lume. Acesta își propune să rezolve problema vânzării și cumpărării de bilete contrafăcute prin tehnologia blockchain, transformând biletele clasice în colecții de NFT care sunt apreciate în timp și fac întregul proces de cumpărare și vânzare ușor, sigur și verificabil.
  • Troosh este o platformă EdTech care oferă acces optimizat oricărui utilizator pentru a obține expertiza de care are nevoie pentru a rezolva probleme stringente. Când utilizatorii se confruntă cu probleme complexe în viața de zi cu zi, ajung să petreacă ore întregi încercând să găsească răspunsurile potrivite online.
  • BlooDoChallenge este o platformă dedicată donării de sânge și celule stem, implementată în România și Republica Moldova. Soluția oferă un card digital de donator de sânge care facilitează legătura dintre donatorii de sânge și centrele de transfuzie de sânge, face procesul de donare mai eficient și creează o experiență de donare de sânge mai plăcută.
  • Conceptul MedExpress se bazează pe o clinică medicală mobilă care permite furnizarea de servicii medicale și investigații în orice locație rezolvând problemele de călătorie/distanță și scurtând timpul dintre nevoie și serviciu pentru persoanele care locuiesc în zone îndepărtate.
  • Namiram ajută clienții să găsească furnizori de servicii de încredere pentru sarcinile și obiectivele acestora, sau clienți noi pentru afacerea lor, în câteva click-uri.
  • Parent’s Advisor îi ajută pe părinți să descopere vocația și talentele copiilor lor și îi conectează cu oportunități de dezvoltare potrivite profilului celor mici. Aplicația generează o planificare personalizată a activităților, în funcție de aptitudinile copilului, zona în care se află părintele, bugetul acestuia și intervalele de disponibilitate ale acestuia.
  • Solemna îi ajută pe creatorii NFT să-și crească veniturile vânzând pe propriul lor site web și având control deplin asupra contractelor lor inteligente.
  • LOOMescu este un atelier de țesut unde deșeurile textile capătă o altă viață. Ei iau haine uzate din viața lor post-consum sau deșeuri textile de la producătorii de haine, le transformă în bătătură pentru războaie de țesut și țes noi lucrări de artă unice, realizate manual, cum ar fi covoare sau alte articole de decor pentru casă, cum ar fi alearde de masă sau tapet.
  • Matter este o cafenea și bar social concepute pentru persoanele cu dizabilități. Situat în capitala Bulgariei, Sofia, oferă libertate de exprimare și terapeuți ocupaționali și terapie psihologică clienților săi cu dizabilități.
  • Dynamics of Blooming aduce experiența de coaching online printr-o aplicație de coaching gamificată care vă ajută utilizatorii să își urmărească obiectivele, să se inspire și să își îndeplinească visele.
  • Lovemap este un serviciu de asistență pentru relații furnizat printr-o aplicație mobilă, care sprijină persoanele singure care caută un parteneriat serios pentru a-și atinge obiectivele din viața amoroasă.

Pre-înregistrările pentru ediția 2023 a Future Makers au început AICI. În 2023, Future Makers va fi structurat în trei incubatoare specifice următoarelor teme: climă și sustenabilitate, inovație, și sănătate și bunăstare.

Parallax

Vizualizari
698
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri